Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi Verildi

Erdemli ilçesinde, 'Süt hijyeni eğitimi' alan çiftçilere sertifikaları verildi.

Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi Verildi

Erdemli ilçesinde, 'Süt hijyeni eğitimi' alan çiftçilere sertifikaları verildi.

15 Mart 2018 Perşembe 11:59
Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi Verildi

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği eğitime 36 çiftçi katıldı. Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Avni Kula, gıda güvenliğinin çok tartışılan bir konu olduğunu söyledi. Eğitimin gerçekleşmesini sağlayan isimlere teşekkür eden Kula, "Hepimiz iyi bilmekteyiz ki dünya tarım toplumundan sanayi toplumuna oradan da bilgi toplumuna geçmiş bulunuyor. Bilgiye hakim olanlar efendi oluyor, bilgiye hakim olmayanlar da başkalarının kölesi oluyor. Bugün Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nün laboratuarlarını görünce bilginin önemini bir kez daha iyi anladım. Bugün çiftçimizin ürettiği sütün hijyenik olmasını herkesten çok ben isterim çünkü sütü en fazla geleceğimiz çocuklarımız içmektedir. Bu nedenle de bilgili üretim yaptığımızda daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.


İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mesut Yıldız ise, "Veteriner Hekim Ramazan Uluganlıgil'in nezaretinde 36 çiftçiye sertifikalı süt hijyeni eğitimi verildi. Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, mesleki yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hale getirildi. Amacımız halkımıza daha sağlıklı sütün ulaştırılması için, ineklerin bakımından, alet ekipman temizliğine kadar sütün sağım aşamasından itibaren toplanması, depolanması, nakliyesinde çalışan ve sütte temel hijyen kurallarını uygulama yeterliliklerine sahip kişileri yetiştirmek" diye konuştu. Konuşmaların ardından üreticilere sertifikaları takdim edildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.