banner311

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Mersin’e Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirmek üzere Anamur’a gelecek.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Mersin’e Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirmek üzere Anamur’a gelecek.

07 Ekim 2015 Çarşamba 12:08
Cumhurbaşkanı ve Başbakan Mersin’e Geliyor
Ak Parti Anamur İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,Dünya’da ilk kez uygulanan bir sistemde deniz boru hattı ile Anamur’dan Adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi’nin tamamlandığını belirterek, "Vanayı açmak üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Anamur’a gelecekler.



Kendilerine Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve kabine üyeleri eşlik edecektir. Bu proje ile KKTC'nin uzun vadeli su ihtiyacının karşılanması için, Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Akdeniz’e döşenen bu boru hattı vasıtasıyla, KKTC tarafında Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak.



Türkiye'den KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın istifadesine sunulacak suyun yaklaşık 38 milyon metreküpü KKTC’de inşa edilecek arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra içme suyu olarak kullanılacak. Geriye kalan 37 milyon metreküpü ise zirai sulama için tahsis edilecek” dedi. Başkan Yılmaz, "15 Ekim 2015 günü Anamur’da yapılacak olan törene, AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı Yöneticileri olarak tüm Anamur Halkını davet ediyoruz" çağrısında bulundu.
Son Güncelleme: 09.10.2015 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.