banner308

Doğu Perinçek: “AK Parti 2015'de Yıkılacak“

İP Lideri Doğu Perinçek, AKP iktidarının 2015’de yıkılacağını belirterek, Ak-Saray'ın da bunun en belirgin ispatı olduğunu söyledi.

Doğu Perinçek: “AK Parti 2015'de Yıkılacak“

İP Lideri Doğu Perinçek, AKP iktidarının 2015’de yıkılacağını belirterek, Ak-Saray'ın da bunun en belirgin ispatı olduğunu söyledi.

15 Aralık 2014 Pazartesi 10:42
Doğu Perinçek: “AK Parti 2015'de Yıkılacak“
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tarihte tüm sona yaklaşan iktidarların kendilerine hanlar ve saraylar yaptırdığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu geleneği bozmadığını ve kendine mezar saray yaptırdığını kaydetti. Perinçek, yurt gezileri kapsamında geldiği Mersin'de Radyo Sinko'da Meltem Ahatoğlu  ve Fatih Şahin'in konuğu oldu.  Yeni Türkiye'yi, ülke siyasetini ve çıkış yollarını yorumlayan Perinçek, Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığı devri bittiği için artık bağımsız ve başı dik Türkiye çağına girildiğini ifade etti.

 


'SALTANAT DÜŞKÜNLERİNİN DÖNEMİ BİTTİ'

2015'te AKP'nin devrinin sona ereceğinin altını çizen Perinçek, "Artık borçlanan Türkiye devri bitmiştir, üreten Türkiye çağına giriyoruz. Bölünen Türkiye devri bitmiştir, birleşen Türkiye çağına giriyoruz. Karanlıkta boğulan Türkiye devri bitmiştir, aydınlık Türkiye çağına giriyoruz. Soyulan Türkiye devri bitmiştir, namuslu Türkiye çağına giriyoruz. Komşularımıza ihanet ve kalleşlik devri bitmiştir, komşularla barış yurtta barış çağına giriyoruz. Vahdettinlerin Damat Ferit Paşaların ve saltanat düşkünlerinin devri bitmiştir, Halk Hükümeti çağına giriyoruz" diye konuştu



ATATÜRK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

CHP'den kopan Emine Ülker Tarhan ve ihraç edilen Süheyl Batum ile ilgili soru üzerine Doğu Perinçek, CHP'ye yönelik eleştirilerini sıraladı. CHP'nin ekonomi politikası ve Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemindeki tercihi nedeniyle AKP'ye alternatif oluşturmak yerine taklit yöntemine gittiğini kaydeden İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Dersim özrünü' de bu çerçevede değerlendirdiğini söyledi. Perinçek, "Bize sürekli CHP ile neden birleşmediğimiz soruluyor.Birleşelim ama hangi programda ve nerede birleşeceğiz. Tunceli’de mi Dersimde mi bileşeceğiz? Seyit Rıza’nın anıtı önünde mi, Mustafa Kemal’in anıtı önünde mi? Biz Atatürk anıtına çağırıyoruz onlar Seyit Rıza’ya çağırıyor. Ancak Emine Ülker Tarhan ve Süheyl Batum ile gün gelecek ve birleşeceğiz. Bu partiden Atatürk bile ihraç edilmişken, diğer ihraç kararları bizi şaşırtmıyor" dedi.



AKP 2015'TE GİDECEK

Artık AKP'nin işlevini tamamladığını ifade eden Doğu Perinçek, tarihte tüm sona yaklaşan iktidarların kendilerine hanlar ve saraylar yaptırdığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu geleneği bozmadığını ve kendine mezar saray yaptırdığını kaydetti. "Ak saray, mezar saray olacak" diyen Perinçek, Osmanlıca ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine ise; “Osmanlıca öğrenmeye karşı olmayalım. Çünkü Osmanlıca Türkçedir. Osmanlıca’dan geliyor dilimiz. Hatta çoğu kelimemiz halen Osmanlıca’dır. Sırf Tayyip Erdoğan diyor diye karşı çıkacaksak, bu doğru değildir" şeklinde konuştu.



REKOR KIRDI

Bu arada Doğu Perinçek'in Radyo Sinko'da canlı yayına katıldığı saatler, dinlenme rekoru kırdı. İnternetten dinlenme oranıyla ilgili ölçüm yapan sayaç, yayın saatinde tüm radyolar içinde en fazla dinlenen programın 'Politik Bakış özel' programı olduğunu ortaya koydu.



Haber:

Meltem Ahatoğlu
İmece

Son Güncelleme: 17.12.2014 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.