Fazıl Türk Akdeniz Belediye Başkanlığı Mazbatasını Aldı

Barış ve Demokrasi Partisi Adayı Fazıl Türk Mazbatasını Aldı.

Fazıl Türk Akdeniz Belediye Başkanlığı Mazbatasını Aldı

Barış ve Demokrasi Partisi Adayı Fazıl Türk Mazbatasını Aldı.

04 Nisan 2014 Cuma 21:40
Fazıl Türk Akdeniz Belediye Başkanlığı Mazbatasını Aldı

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Akdeniz'de BDP ve CHP arasında yaşanan krizde son dakika gelişmesi yaşandı. Barış ve Demokrasi Partisi adayı Mehmet Fazıl Türk mazbatasını aldı. Fazıl Türk ve Eş Başkanı Yüksel Mutlu göreve başladı. Akdeniz 1 ve 2 nolu İlçe seçim kurulu CHP'nin itirazını reddetmiş, CHP'de İl seçim kurulu'na başvurmuştu. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet akar bugün yaptığı açıklamada İl Seçim Kurulu'nun reddetmesi durumunda itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracaklarını açıklamıştı.





“Halk iradesine sahip çıktı”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Mersin’de yaşayan herkesin seçim sonrasında oylarına sahip çıktığını ifade etti. Halkın seçimleri bu denli sahiplenmesi nedeniyle bu özveri ve duyarlılığa eş başkanlar olarak layık olmaya çalışacaklarını vurgulayan Türk, “Birkaç gündür seçim sonrası süreçte Mersin’de yaşanan eksiklikler karşılıklı sağduyu ile olaysız sona erdi.



Burada gerek siyasi parti temsilcilerine ve gerekse bireylere teşekkür etmek istiyorum. Aday arkadaşlarımızın çoğuyla aile dostluğumuz var. Özellikle Dr. Necdet Tamamoğulları 20 yıllık arkadaşımdır. Kendisiyle de bizzat görüştüm, gençlerin heyecanları nedeniyle ufak tefek tatsızlıklar yaşandı ve bunlar giderildi.” 


“Sosyal ağlardaki tüm hesaplar bize ait değil”

Başta Facebook olmak üzere sosyal ağlarda kendi adlarına açılmış hesaplar bulunduğunu da sözlerine ekleyen Fazıl Türk, “Bu hesaplarda bazı hoş olmayan, barış ve kardeşlik söylemlerimize ters düşen kimi paylaşımlar olmuş. Buradan ifade etmek isterim ki bu paylaşımların bizimle hiçbir ilgisi yoktur.


Sadece benim söylediğim, ‘Seçimi 2 bin oy farkla aldık’ ifadesi, seçimleri takip eden bilgi işlem merkezimizin, sandık kurullarının ıslak imzalarının birleştirilmesiyle elde edilen sonuçlara ilişkin bir açıklamadır. Zaten bizler oy pusulaları teslim edilene kadar refakat ettik ve İlçe Seçim Kurulu açıklaması ile 316 oy farkla seçimi aldık. Bu süreçte başta avukatlarımız olmak üzere seçimin her aşamasında görev yapan örgütümüze teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürü, tercihine, iradesien sahip çıkan halkımıza etmek istiyorum” diye konuştu.

“Mücadelenin, azmin, barışın, kardeşliğin ve demokrasinin mazbatası”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise, emeği geçen herkese teşekkür etti. Akdeniz halkının belediyesi için mücadele ettiğinin altını çizen Mutlu, “Bu mazbata mücadelenin, azmin, barışın, kardeşliğin ve demokrasinin mazbatası olacak. Biz herkesin belediyesi olacağız. Birtakım gerilimler yaşandı. Bunlar geçti ve sağduyu hakim oldu. Barış ve Demokrasi Partisi, her zaman tüm farklılıkları gözetecek, herkese eşit mesafede olacak ve bizler bu kentte sağduyunun hakim olması için elimizden geleni yapacağız. Ama her şeyden önce bize destek veren-vermeyen herkese binlerce kez teşekkür ederiz.



Halkımıza da yüz binlerce kez teşekkür ederiz. Çünkü onlar gerçekten bir direniş gösterdiler, bizimle beraber oldular. Onların bizimle birlikte olmaları, psikolojik olarak bizi yüreklendirdi ve cesaretlendirdi. Herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Eş Başkanlar M. Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, yeni seçilen BDP’li meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi ve tebrikleri kabul ettiler.
Son Güncelleme: 04.04.2014 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.