banner311

Fotoğrafçılardan Tabiat Sergisi

Mersin’de bir grup fotoğrafçı ve gazeteci, çevre sorunlarına dikkat çekmek için ‘Tabiatın Çığlığı’ adlı sergide buluşacak. Sergide, Türkiye’nin farklı yerlerinden çevre sorunlarını ve çevrecilerin mücadelelerini anlatan fotoğraflar yer alacak.

Fotoğrafçılardan Tabiat Sergisi

Mersin’de bir grup fotoğrafçı ve gazeteci, çevre sorunlarına dikkat çekmek için ‘Tabiatın Çığlığı’ adlı sergide buluşacak. Sergide, Türkiye’nin farklı yerlerinden çevre sorunlarını ve çevrecilerin mücadelelerini anlatan fotoğraflar yer alacak.

29 Ağustos 2019 Perşembe 10:54
Fotoğrafçılardan Tabiat Sergisi

31 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de Davultepe’dekiCarettaCaretta Sanat Galerisi’nde açılacak sergide Abidin Yağmur, Adil Okay, Ali Osman Abalı, Ali Ziya Çamur, Derya Narlı,  Fevziye Yürek, Ful Uğurhan, Hakan Ottaş, Hatice Ataç, Köksal Şahin,  Özcan Yaman, ÖzgecanAşlamacı, Servet Üstün Akbaba, Tülin Şahin Okay, Yasemin Arslantaş, Yılmaz Kilim’in fotoğrafları yer alacak.

Fotoğraçılar, ‘Tabiatın Çığlığı’ sergisine Mersinlileri davet etti. Davet metninde,  “Ekosistemin dünyada ve ülkemizde insan eliyle bozulması, devletin ve siyasi iktidarların kâr daha çok kâr için doğayı yağmalayan özel şirketlere göz yumması sonucu yaşam alanlarımız daralıyor. Özellikle son çeyrek yüzyılda dünyada ve ülkemizde yöneticiler, ekolojik ve sosyal talana karşı timsah gözyaşları dökmekte ve sözde çözüm aramaktadır. Küresel tükeniş doğal bir süreç olarak gösterilmekte, bir kaç günah keçisi bulunup suçun büyük kısmı onların üzerine atılmaktadır. ‘Çevre suçu’ işleyen şirketler değil, onları teşhir eden çevreciler yargılanmaktadır. Bugün neoliberal politikaların hızlandırdığı yıkım; ‘her yıl yok olan binlerce canlı türüyle, atmosfere karışan 22 milyar ton karbon gazıyla, atmosferin ısınması sonucu dünya nüfusunun yüzde 30’unun karşı karşıya kaldığı yaşam tehlikesi ile, su rezervlerinin yüzde 67 azalmış olması ile, her yıl yok olan 10-15 milyon hektar orman alanı ile, her yıl çölleşen milyonlarca hektar toprak ile ifade edilmektedir. 

Duyarlı insanlar, sanatçılar, bilim insanları bu yıkıma karşı ses çıkarmalıdır. Burada sorun sadece sokağa, denize, sahile çöp atan insanlar değildir, o da önemli bir tahribat yaratmakla beraber onların verdiği zararın katlarcasını zehirli atıklarını, çöplerini denizlere, göllere, nehirlere döken, toprağa gömen fabrikalar, troller, yük gemileri, HES’ler, JES’ler, denetimsiz maden arama faaliyetleri ve nükleer santraller gerçekleştirmektedir. Bu tahribatta silah denemelerinin ve savaşların da rolü büyüktür.  Talanı frenleme önemli olmakla beraber, daha radikal sistem değişikliğini, üretim, tüketim, bölüşüm biçimini yeniden düşünmek, sorgulamak gerekmektedir. 16 fotoğrafçı bu sergi ile sizleri bu konuda düşünmeye ve harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.  

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.