Gülek'lilerin Kaygısı Arazilerinin Ellerinden Alınacağı

Tarsus’a bağlı Gülek kasabası sakinleri, atalarından miras kalan ve devletin tapu vermediği; orman vasfını yitirmiş arazilerin ellerinden alınacağının korkusunu yaşıyor.

Gülek'lilerin Kaygısı Arazilerinin Ellerinden Alınacağı

Tarsus’a bağlı Gülek kasabası sakinleri, atalarından miras kalan ve devletin tapu vermediği; orman vasfını yitirmiş arazilerin ellerinden alınacağının korkusunu yaşıyor.

27 Ocak 2015 Salı 09:57
Gülek'lilerin Kaygısı Arazilerinin Ellerinden Alınacağı
Milli Emlak tarafından mahkemeye verildiklerini ve mahkemeleri kaybetmeye başladıklarını ifade eden Gülek sakinleri, siyasilere seslenerek çektikleri sıkıntılara kulak vermelerini istediler. Orman vasfını yitirmiş arazi üzerinde kıt imkanlarla tarım yapmaya çalıştıklarını ifade eden Gülekliler, “Gülek’te uzun yıllardır orman yangını olmaz. Bunun nedeni bizlerin bu topraklara, ormana ne kadar sadık olduğumuzun göstergesidir” dediler.



Kasaba meydanında davul-zurna eşliğinde eylem yapan Gülekliler adına konuşan Abdullah Ergül, “Ben 70 yaşındayım. Bizlere tarlalarımız dedelerimizden miras kaldı. Burada kimse, ormana bilerek zarar verip, yangın çıkartarak kendisine tarla açmamıştır. Şu an dedelerimizden miras kalan söz konusu araziler elimizden alınmaya çalışıyor. Uzun yıllardır buraların tapusunun bizlere verilmesini istememize rağmen –buralar orman arazisi- denilerek isteğimiz ret ediliyor. Yani 1A kapsamına giren orman arazisi elimizden alınmaya çalışılırken, 2B kapsamına giren arazilerimizde bizlere maalesef yeniden satılmak isteniyor. Mağdur durumdayız” dedi.



Kurtuluş Savaşı’nda Karboğazı’nda atalarının destan yazarak Fransızlıları durdurduğunu hatırlatan Süleyman Köse ise “Arazilerimizin %80’i 2B, %20’i ise 1A kapsamına giriyor. 1A kapsamına giren arazilerin bizlere tapusunun verilmesini beklerken, bir anda elimizden alınması tehlikesi ile karşı karşıya kaldık. Bu konuyla ilgili açılan mahkemede dosyalar görüldükçe arazilerimizi kaybetmeye başladık. Halan devam eden mahkemeler bu şekilde kararlar verirse yaklaşık 350 kişi mağdur olacak… Sanayi yok, işletme yok. Orman vasfını yitirmiş bir avuç toprak üzerinde tarım veya bahçecilik yaparak yaşamımızı idame ettirmeye çalışıyoruz. Bu topraklar elimizden alınırsa bizler ne yapacağız, bilmiyoruz” şeklinde konuştu.



Tapu verilmediği için her hangi bir yatırım yapamadıklarını kaydeden Köse, 10-12 bin nüfusu olan Gülek’in nüfusunun tapu verilmediği ve yatırımlar yapılmadığı için 1500’e kadar düştüğüne dikkati çekti. Şu an 65 yaşında olan eski muhtar Mustafa Apak ise “Ben bildim bileli, Gülek’te yakılarak veya kesilerek ormanlık alanın tarlaya dönüştürüldüğünü bilmem. Eğer mahkeme olumsuz sonuçlanırsa ne ev yapacak arsamız, ne de tarımla uğraşacak bir karış toprağımız kalmayacak” dedi.



Haber:

Hakan Bulut
Tarsus Aldeniz
Son Güncelleme: 28.01.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.