Hizmet Yoksa, Oyda Yok

Mevlana Mahallesi Muhtarı’ndan Toroslar Belediye Başkanı’na suçlama

Hizmet Yoksa, Oyda Yok

Mevlana Mahallesi Muhtarı’ndan Toroslar Belediye Başkanı’na suçlama

10 Ağustos 2012 Cuma 12:23
Hizmet Yoksa, Oyda Yok

Mevlana Mahallesi Muhtarı Mehmet HAZAR, belediyenin mahallelerine ayrım yaptığını savundu. Mahallede hiçbir altyapı çalışmasının yapılmadığını yolların ise uzun yıllardır bakımsız ve toz toprak içersinde bulunduğunu söyleyen Hazar, “Belediye mahallemize karşı çok ilgisiz. Oy vermiyoruz diye hiçbir sorunumuz çözülmedi. İnsanlar evlerinin önünde oturamaz hale geldi bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmakta” dedi.
 







Bakımsızlıktan ve ilgisizlikten adeta bir gecekondu mahallesini andıran Mevlana Mahallesi muhtarı yıllardır mahallelerine uygulanan ayrımcı politikaya isyan etti.Giderek gelişen ve büyüyen Toroslar Belediyesi sınırları içinde yer alan Mevlana Mahallesi bakımsızlıktan ve ilgisizlikten adeta bir gecekondu mahallesini andırıyor. Özellikle mahallenin iç kesimlerinde durum içler acısı halde. Altyapı sorunu ve yolların asfaltsız olduğu mahallede sağlık ocağı için halk başka bir mahalleye gitmek zorunda kalıyor.





Çocuklar için park ve oyun sahası gibi alanların bulunmaması nedeniyle çocuklar yol kenarlarından çamurun, toprağın içinde oynamak zorunda kalıyor. Mahallenin sorunlarıyla ilgili konuştuğumuz muhtar Mehmet Hazar, esnaf ve mahalle sakinleri mahallelerinin etnik yapısından dolayı hizmet alamadıklarını ifade ettiler. Belediye seçimlerinden sonra Başkan Hamit Tuna’ya hayırlı olsuna gittiğini ifade eden Hazar “ Başkan bize mahallenin sorunlarını gidereceğine söz verdi ‘Bundan sonra mahallenize ağırlık vereceğim’ dedi ama yıllardır sorunlarımız giderilmedi ve sorunlarımız her geçen gün daha da artmakta.





Belediye mahallemize karşı çok ilgisiz, hiçbir sorunlarımız çözülmedi, insanlar evlerinin önünde oturamaz hale geldi bize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmakta” dedi. Bu durumun mahallenin etnik yapısından ve seçimlerde Hamit Tuna’ya oy çıkmamasından kaynaklandığını söyleyen muhtar Mehmet Hazar “ Mevlana Mahallesi Doğu ve Güneydoğu bölgesinden yoğun göç almakta. Göçle gelenlerin büyük çoğunluğu Kürtlerden oluşmakta. Seçim zamanında buraya gelip hizmet getireceklerini ve bütün sorunları çözecekleri sözünü verdiler.





Seçimin üzerinden yaklaşık 3 buçuk yıl geçti ama ne gelen var ne de giden. Sadece Meski sorunlarımıza kulak verdi ama onlarda Belediye ve İmar Müdürlüğünün işlerini yapmamasından dolayı sınırlı bir çalışma yapabiliyor. Bundan sonra söz değil hizmet bekliyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum artık sesimizi duyun. Çocuklarımız sağlıksız bir ortamda büyümekte. Biz de insanız bizde bu ülkenin bir vatandaşıyız.” diyerek mahallelerine hizmet istedi.




Haber:
Soner Aydın

Son Güncelleme: 11.08.2012 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.