İstemihan Talay Sağdan ve Kararsızların Oyunu Alırım

İstemihan Talay Mersin Basınını Ziyaret Etti

İstemihan Talay Sağdan ve Kararsızların Oyunu Alırım

İstemihan Talay Mersin Basınını Ziyaret Etti

07 Eylül 2013 Cumartesi 00:34
İstemihan Talay Sağdan ve Kararsızların Oyunu Alırım
CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, sağ tabandan ve kararsızlardan oy alacağına inandığını söyledi. Talay, “Aday olursam yüzde 50 oy oranıyla seçileceğimize inanıyorum. Bu durumda 2015 genel seçimlerinde Mersin’de CHP’nin önünü açarız” dedi. 
 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı İstemihan Talay, Akdeniz Belediye Başkan aday adayı Naci Akkaş, Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Ahmet Yorgun, eski DSP İl Başkanı Adem Topçu ve ekip arkadaşlarıyla birlikte İMECE Gazetesini ziyaret etti. İMECE Gazetesi imtiyaz sahibi Nazmi Akdağ’a çalışmaları hakkında bilgi veren Talay, belediye başkan aday adaylarının erken ortaya çıkmasının partiye ivme kazandırdığını kaydetti. Talay,  “Hepimiz dolaşıyoruz ve partinin programını anlatıyoruz” dedi.

 

Bu süreçte il ve ilçe örgütlerinin geniş bir perspektiften bakması ve herhangi bir aday adayına angaje olmaması gerektiğine değinen Talay, “Bizim ilçe ilçe, belde belde gezerek yaptığımız çalışmayı il başkanlığı öncülüğündeki ekiplerin yapması gerekirken biz aday adayları olarak yapıyoruz. Diğer partilerden önce seçim havasına girdik ve CHP’ye ivme kazandırdık” dedi.

 

CHP’nin, Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilmesi için sol tabanın yanı sıra sağ tabandan ve kararsızlardan oy alabilmesi gerektiğine değinen Talay, “Hem sağdan, hem kararsızlardan oy alabileceğimi düşündüğüm için aday oldum. Bu kesimlerden de oy alabileceğime inanıyorum. Eğer ben aday olursam yüzde 50’ler civarında oy alırız diye düşünüyorum. Belediye başkanlığını aldığımızda iyi bir kadro kuracağız. Bizim belediyedeki başarımız, ekip çalışmamız,  2015’teki genel seçimlerde CHP’nin önünü açar. Genel seçimlerde 6 milletvekili çıkarabiliriz” diye konuştu.  


 

‘Kapımız herkese açık’

 CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı İstemihan Talay, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’ni de ziyaret etti.TMMOB’un önemli bir kurum olduğunun altını çizen Talay, uzman kuruluşların görüş ve önerilerini daima alacağını kaydetti. 3 aydan beri yoğun bir çalışma içinde olduklarına dikkat çeken Talay, yaylaları, köyleri, Mersin’in tüm ilçelerini, sivil toplum örgütlerini ve odalarını ziyaret ettiğini hatırlattı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının artık çok değiştiğini ve bundan dolayı da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni yönetecek kişinin hükümet kabinesi gibi çalışması gerektiğini dile getiren Talay, Büyükşehiri tek bir kişinin yürütmesinin mümkün olmadığını aktardı.“Bizim anlayışımızda etkin ve hızlı bir yönetim var” diyen Talay, “Her zaman herkesle el ele çalışacağız ve kapımızı herkese açık bırakıp herkesin görüş ve önerilerini alacağız” dedi.

 

Mersin’in olması gereken yerde olmadığı için bu göreve talip olduğunu vurgulayan Talay, “Rant siyasetini değil, kent gelişim siyasetini esas alacağız. Bireyciliği değil, kollektifciliği esas alacağız” ifadelerini kullandı.Ziyaret sonunda Oda Başkanı Alper Tuna, Talay’a odanın rozetini taktı, Atatürk’ün vasiyetinin yazılı olduğu bir tablo hediye etti. 






Son Güncelleme: 07.09.2013 01:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.