banner311

Kadınlar Mersin'de Cumhurbaşkanına Sırtlarını Döndüler

Sırtımızı Dönüyoruz pankartı açan kadınlar, Cumhurbaşkanı'nın Iğdır'da kadınları hedef alan sözlerine tepki gösterdi

Kadınlar Mersin'de Cumhurbaşkanına Sırtlarını Döndüler

Sırtımızı Dönüyoruz pankartı açan kadınlar, Cumhurbaşkanı'nın Iğdır'da kadınları hedef alan sözlerine tepki gösterdi

03 Haziran 2015 Çarşamba 21:08
Kadınlar Mersin'de Cumhurbaşkanına Sırtlarını Döndüler
Mersin'de bir grup kadın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Iğdır mitingi sırasında kendisine sırtlarını dönerek protesto gösterisinde bulunan kadınlara yönelik sözlerine tepki olarak, Mersin'de de kadınlar miting öncesi Erdoğan'a sırtlarını döndüler.




"YİNE KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN HAKARET"

Kadınlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin ziyaretine kısa bir zaman kala miting alanına yakın bir noktada sırtlarını dönerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etti. "Kadın düşmanı politikalarınıza söylemlerinize tavırlarınıza tahammülümüz yok #SırtımızıDönüyoruz" pankartı açan kadınlar sık sık "Şiddetinizle barışmayacağız", "Kadın yaşam özgürlük",  sloganları attı. Burada kadınlar adına kısa bir açıklama yapan Yüksel Kapıkıran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokratik haklarını kullanarak kendisini protesto eden kadınlara, yine bedenleri üzerinden hakaret ettiğini söyledi. Açıklamanın ardından kısa bir süre sırtlarını dönen kadınlar alkışlar eşliğinde dağıldı.



ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır mitingi sırasında kendisine sırtlarını dönen kadınlara yönelik olarak, "Şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız," demişti.   Erdoğan'ın bu ifadelerinin ardından bir çok kadın derneğinden kendisine tepki gelmiş ve kadınlar #SırtımızıDönüyoruz eylemi başlatmışlardı.



Haber:
Soner Aydın
Demokrat Haber
Son Güncelleme: 03.06.2015 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
azrail memo 2015-06-04 10:58:18

Hırsız gelmiş gene memlekete kedilere haber saldım trafolara girmesin diye tayyip diye isimmi olur a.q

Avatar
mehmet kılınç 2015-06-03 21:24:21

Vallahi biz mitingdeydik bunları görmedik ara sokaklardami yaptilar bu eylemi acaba