Seminerde, kadınlara psikolojik şiddetle başa çıkma yolları ve özsaygılarını güçlendirerek şiddete karşı nasıl mücadele edebilecekleri anlatıldı.
Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, akademisyenler, iş kadınları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Seminerin açılış konuşmasında, Gökben Gökbulut, kadınların hayatına dokunan eğitimsel ve içten bir buluşma düzenlemeyi amaçladıklarını ifade etti. Gökbulut, kadınların farklı mücadele hikayelerinin olduğunu belirterek, şiddetsiz iletişimin önemini vurguladı. Ayrıca, Türk kadınının 5 Aralık’ta kazandığı seçme ve seçilme hakkına da dikkat çekerek, bu kazanımın daha ileriye taşınmasının sorumlulukları olduğunu söyledi.
Seminerin ilk bölümünde, Tiyatro Sanatçısı Burçin Yalçın ve Drama Eğitmeni Sedef Meral Özdemir'in liderliğinde düzenlenen yaratıcı drama seansları ile katılımcılar arasında bağlar kuruldu. Ardından, Klinik Psikolog Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu, ilişkilerde görünen ve görünmeyen şiddet hakkında katılımcılara bilgi verdi. Şalcıoğlu, şiddet oluşmadan önce farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaparak, psikolojik şiddetin etkilerini ve toplumsal baskılardan arınmış bir farkındalık oluşmasının gerekliliğini ifade etti.
Son olarak, “Söz Ustası Olmak ve Algı Yönetimi” konulu bir sunum yapan Suna Okur, psikolojik şiddetle başa çıkmak için güçlü iletişimin önemini aktardı. Okur, doğru iletişim kurmanın, şiddeti engelleme ve ilişkilerdeki anlaşmazlıkları çözme konusunda kritik bir rol oynadığını belirtti.
Seminer, katılımcılara şiddetle mücadelede güçlü iletişim ve farkındalık yaratma yöntemlerini öğretirken, kadınların özsaygılarını koruyarak güçlenebilecekleri yolları gösterdi.
Mersin Portal-Haber Merkezi