banner308

Kayıhan, Kongre Sürecine Dönük Açıklamada Bulundu

CHP'de Olağan Kurultay Bir Yıl Ertelendi

Kayıhan, Kongre Sürecine Dönük Açıklamada Bulundu

CHP'de Olağan Kurultay Bir Yıl Ertelendi

17 Ekim 2014 Cuma 12:14
Kayıhan, Kongre Sürecine Dönük Açıklamada Bulundu

 Mersin'de yaşanan istifalardan sonra CHP Genel Merkezindede hareketlilik devam ediyor. İstifa eden CHP Mersin Eski İl Başkan Yardımcılarından Ender Can Kayıhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçim takvimi ve süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Kayıhan açıklamasında CHP'nin 34. Olağan Kurultayının 17-18 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılması gerekirken, tüzük gereği iki yıllık sürenin 18 Temmuz 2014 tarihinde dolduğunu, ancak Parti Meclisi’nce bir yıllık uzatma yetkisi kullanılarak 2015 tarihine çekilmiştir.


“30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler ve 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, bu süre içinde kongre takvimini işletme olanağı bırakmamıştır. 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 6.maddesi uyarınca normal genel seçim tarihi 7 Haziran 2015 olacaktır. Buna göre seçimin başlangıç tarihi 9 Mart 2015, aday olacak örgüt başkanı ve yöneticilerin istifası gereken tarih de 9 Şubat 2015’tir.

Bu çerçeveden bakıldığında ve parti tüzüğü ve kongreler yönetmeliğindeki süreler de dikkate alındığında seçim süreci içinde kurultay takvimin tamamlanmasının mümkün olmadığı nedeniyle CHP Merkez Yönetim Kurulu Parti Meclisinin bir yıllık uzatma kararını da göz önüne alarak kongre takviminin 2015 Genel Seçimlerinden sonra başlatılmasını uygun görmüştür dedi.



Haber:
Mersin Portal
Haber Merkezi
Son Güncelleme: 17.10.2014 12:22
Anahtar Kelimeler:
MersinChpEnder Can Kayıhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.