banner311

Kenyalı Sporcular Mersin Maratonu'na Darısekisi'nde Hazırlandı

Mersin, 15 Aralık’ta düzenlenecek olan 6. Uluslararası Mersin Maratonu’na geri sayım yaparken, yabancı sporcuların hazırlıkları da hız kesmeden devam ediyor.

Kenyalı Sporcular Mersin Maratonu'na Darısekisi'nde Hazırlandı

Mersin, 15 Aralık’ta düzenlenecek olan 6. Uluslararası Mersin Maratonu’na geri sayım yaparken, yabancı sporcuların hazırlıkları da hız kesmeden devam ediyor.

13 Aralık 2024 Cuma 09:55
Kenyalı Sporcular Mersin Maratonu'na Darısekisi'nde Hazırlandı

Maratona katılacak Kenyalı maraton koşucuları, doğanın içinde yapılan antrenmanlarla fiziksel ve mental olarak maratona hazırlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen bu özel antrenman, Darısekisi Örnek Köyü’nde gerçekleştirildi.

Doğayla İç İçe Antrenman

Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan Uluslararası Mersin Maratonu öncesi, yerli ve yabancı birçok sporcu son hazırlıklarını yapıyor. Kenyalı sporcular, Darısekisi Örnek Köyü’nde, doğa manzarası eşliğinde ilk olarak ısınma hareketleri yaptı. Ardından doğanın içinde koşarak antrenmanlarını sürdürdüler. Bu antrenmanlar, sporcuların motivasyonlarını artırırken, Mersin’in doğal güzelliklerinin tanıtımına da katkı sağladı.

Maratona katılacak yabancı sporculara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘Hello Mersin’ projesinin kursiyerleri tercümanlık yaptı. Kursiyerler, hem sporculara tercümanlık hem de mihmandarlık yaparak, organizasyonun bir parçası oldular.

Kenyalı Sporcuların Hedefleri

2013 yılından beri maraton koşan ve dünya çapında başarıları bulunan Mark Kosgey Kiptoo, Mersin Maratonu’na büyük beklentilerle katılacağını ifade etti. Kiptoo, “Burası çok güzel bir yer. Ağaçlar, temiz hava, tepeler… Burası benim için doğal bir spor salonu gibi. Mersin’in düz parkuru, kendi rekorumu geliştirmem için ideal. Umarım hava koşulları da uygun olur. Ana hedefim, kendi rekorumu kırmak,” dedi.

Diğer bir Kenyalı maraton koşucusu Truphena Chepchirchir ise, Mersin’de daha önce koştuğunu ve 2 saat 28 dakikayla birincilik kazandığını belirterek, bu seferki yarışta daha iyi bir zaman hedeflediğini ifade etti. “Burası yüksek bir yerleşim yeri, antrenman yapmak için harika bir ortam. Geçen yarıştaki rekorumu geçmek için elimden geleni yapacağım,” diyen Chepchirchir, Mersin Maratonu’na olan heyecanını dile getirdi.

‘Hello Mersin’ Projesinin Katkısı

‘Hello Mersin’ kursiyerleri, yabancı sporcularla yakın temas halinde, onların ihtiyaçlarını karşılayarak organizasyonun kusursuz geçmesine yardımcı oluyor. Bu projeyle, hem yerli halkın yabancı dil becerileri gelişiyor hem de şehre gelen yabancı misafirlere daha iyi hizmet sunuluyor.

Uluslararası Mersin Maratonu, bu yıl da kenyalı sporcuların yüksek performans sergilemesi bekleniyor. Maraton, şehrin tanıtımına katkı sağlarken, sporun birleştirici gücünü de gözler önüne seriyor. 15 Aralık'ta koşulacak olan maraton, hem Mersin’in doğasını keşfetmek isteyen sporcular hem de sporseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak.


 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 13.12.2024 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.