2002 yılında Mersin'de sadece 6 bin 59 olan derslik sayısının bugün 18 bin 750'ye ulaştığını vurgulayan Kıratlı, okul sayısının ise bin 924'e çıktığını belirtti. Bu önemli artışla birlikte, eğitim altyapısının güçlendiğini ve öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almasını sağlayacak adımların atıldığını ifade etti.
Kıratlı, aynı zamanda 2025 yılı yatırım programı kapsamında Mersin'e 48 yeni okul yapılacağı müjdesini verdi. "Mersin için eğitimde önemli bir dönüm noktasına geldik," diyen Kıratlı, AK Parti hükümetinin 23 yıl boyunca ulaşımdan eğitime, sağlıktan sanayiye kadar birçok alanda Mersin’e kazandırdığı devasa projelere de dikkat çekti.
Eğitimde Yatırım, Depremin Ardından Hızla Devam Ediyor
Kıratlı, 6 Şubat depreminden Mersin’deki okulların da etkilendiğini hatırlatarak, "Depremzedelerimizin yaralarını sararken eğitim alanındaki eksiklikleri de hızla tamamladık. 2 yıl gibi kısa bir sürede 70 okulun inşaatını tamamladık ve öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca, 2024 yılında 364 derslikli 21 okulumuzun yapımını tamamladık, 658 derslikli 34 okul ve bir spor salonunun yapımı ise devam ediyor," şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Liderliğinde Eğitime Yatırım
Eğitimin geleceğini şekillendirecek projelerin hızla hayata geçtiğini belirten Kıratlı, “Hizmet ve eser siyasetinin ete kemiğe bürünmüş hali olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti kadrolarımızla birlikte ülkemizde ve Mersin’de önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bizler, eğitimi geleceğe yatırım olarak görüp Mersin’e kazandırdığımız her okul ile öğrencilerimizin daha parlak bir geleceğe adım atmalarını sağlıyoruz,” dedi.
Kıratlı, 2025 yılına dair planlanan 48 yeni okulun inşaatlarının hızla başlayacağını ve Mersin’in eğitim altyapısının daha da güçleneceğini belirterek, "Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eder, Mersin için, ülkemiz için, milletimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz,” diyerek sözlerini noktaladı.
Mersin Portal-Haber Merkezi