banner311

Kirli Elleri Ortaya Çıkarın !

Ankara’daki barış mitingine yönelik bombalı saldırı ülkeyi acıya boğarken, eğitim veya çalışmak için Mersin’e gelen veya burada yaşayan 9 yurttaş da bu hain saldırıda yaşamını yitirdi.Mersin Barosu; “Katliam” dediği saldırı ile ilgili sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için çağrı yaparken, iş dünyası adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ise; “Kirli eller ortaya çıkarılmalı” dedi.

Kirli Elleri Ortaya Çıkarın !

Ankara’daki barış mitingine yönelik bombalı saldırı ülkeyi acıya boğarken, eğitim veya çalışmak için Mersin’e gelen veya burada yaşayan 9 yurttaş da bu hain saldırıda yaşamını yitirdi.Mersin Barosu; “Katliam” dediği saldırı ile ilgili sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için çağrı yaparken, iş dünyası adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ise; “Kirli eller ortaya çıkarılmalı” dedi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 12:36
Kirli Elleri Ortaya Çıkarın !
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin Ankara’da düzenlediği ‘Barış Mitingi’ne yönelik Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda resmi olmayan rakamlara göre 100’e yakın yurttaş hayatını kaybetti.  



Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenecek ‘Teröre Hayır Kardeşliği Evet’ mitingine katılmak üzere Mersin’den giden 9 yurttaş; Emek Partisi (EMEP) Aydın İl Yöneticisi olan işadamı Ümit Kanlıoğlu’nun Mersin’de okuyan ve miting için başkente gelen Elif Kanlıoğlu, Gaziantep’te yaşayan Mersin Üniversitesi öğrencisi kazanan Emek Gençlik üyesi Ali Deniz Uzatman ve yine Emek Gençliği Mersin İl Başkanı olan Şebnem Yurtman, Tarsus Pir Sultan Yöneticisi Metin Peşmen, Gazi Güray, Leyla Çiçek, Orhan Işıktaş, Uygar Coşkun, Yılmaz Elmascan yaşamını yitirdi.  


Mersin’den mitinge katılan Cihan Bayram’ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.  Yaşamını yitiren Gazi Güray’ın cenaze töreni dün cemevinde yapılırken, Metin Peşmen’in cenazesi ise bugün Tarsus Cemevi’nde yapılacak tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.



“GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZDİ”

Ankara’da katliam Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Mersin’de de lanetlendi. HDP İl örgütünün çağrısı üzerine Özgür Çocuk Parkında toplanana binler katliamda yaşamını yitirenleri andı. Burada kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Selman Günbat, Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırının barışa ve demokrasiye yönelik olduğunu söyledi. Bu saldırıların barış umutlarını söndüremeyeceğini belirten Günbat, “KCK’nin ateşkes ilan ettiği gün böyle bir saldırı yapıldı. Tabi bu ateşkes birilerinin işine gelmior.


Bunun en büyük örneği bugün yapılan katliamdır. Halklar bu ülkede barışı sağlayacak. Tekrar söylüyoruz ‘Size Savaş Yaptırmacağız’ ifadelerini kullandı. Ankara’da gerçekleşen katliam öncesi düzenlenecek olan ‘Barış Mitingi’nde yeterli güvenlik önleminin alınmadığını öne süren Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Ruhsar Uçar da, “Olay geliştikten sonra ise, olay alanında yaralılara müdahale etmek isteyen doktor arkadaşlarımız güvenlik güçleri tarafında engellenmiş, gaz sıkılarak olay yerinden uzaklaştırılmıştır. Hepimiz bugün yaşananlar için büyük acı, öfke ve isyan içindeyiz. Yastayız. Ama bu savaşçı, kanlı provokatif saldırıya karşın yine de ‘İnadına barış’ demeye devam edeceğiz” dedi.



EMEKÇİLER 2 GÜNLÜK GREV KARARI ALDI

Ayrıca dün de Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda, Ankara’da ki katliamdan sağ kurtulan yurttaşların da katıldığı bir protesto eylemi yapıldı. Eyleme; Sivil toplum kuruluş temsilcileri, HDP ve CHP’li vekiller, emek ve demokrasi güçleri ile çok sayıda yurttaşta katıldı. “Ankara katliamı barış yürüyüşümüzü engelleyemeyecektir”, “Savaşı zenginler çıkarır, yoksullar ölür” pankart ve dövizlerinin açıldığı eylemde sık sık “Faşizme karşı omuza omuza”, “Barış şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.



“ONLAR BARIŞIN DEMOKRASİNİN ŞEHİDİDİR”

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıdaki amacın korku ve yıldırma ile 13 yıllık düzenin sürdürülmeye çalışıldığını dile getiren Emek Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, “Amaçları Gezi İsyanı’ndan bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır. Amaçları halkın iradesine rağmen kaçak saraydaki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktadır” dedi.



Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ni kana bulayanlara da seslenen Özbay, “Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ölen arkadaşlarımızı anmak, katliamı protesto etmek için yarından itibaren üç günlük yastayız. 12-13 Ekim günleri tüm Türkiye’de grevdeyiz. Onlar barışın demokrasinin şehididir. Onların dökülen her damla kanı bizim mücadelemizi yükseltme gerekçemizdir” diye başlayan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Sizler sendikada iseniz, partide iseniz partide, dernekte iseniz dernekte nerede örgütlü iseniz orada örgütlü gücünüzü birleştirme yükseltme görevi ile karşı karşıyasınız. Bu şehitlerimize karşı sözümüz olacak, şehitlerimize tarihi bir sorumluluğumuz olacak” diye konuştu.



“BİZ BARIŞ İSTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Katliamda yaşamını yitiren ve yaralananların, Ankara’ya Barışı anlatmaya, barışı hatırlatmaya barış içinde yaşayabilineceğini göstermeye gittiklerini vurgulayan HDP Mersin Milletvekili Çilem Küçükkeleş de, “Ve artık bu ülkede barış şehitlerimiz var. Şuan Ankara’nın he köşesinde bir aile ağlıyor. Büyük katliam büyük vahşet yaşandı Ankara’da. Büyük bir katliam yaşadık ama Saray’a sesleniyoruz hala dimdik ayaktayız hala bu topraklarda yaşamaya devam ediyoruz. Bu kan artık son olsun, bu topraklara gerçek anlamda barış gelsin. Biz barış istemeye devam edeceğiz” dedi.

“ÖLEN ARKADAŞLARIMIZ, HEPİMİZİN ARKADAŞLARI”

Ankara’da ki saldırıda 4 arkadaşını kaybeden Mehmet Taşı ise, “Bizim savaşa karşı barışı, antidemokratik uygulamalara karşı demokrasiyi özgürlüğü haykırmamızdan korkuyorlar. Bu saldırılar bizi korkutmak için yapılan saldırılardır. Ancak korkaklar bombalarla insanları katletmeye çalışır. Biz bu korkaklara, bizi katletmeye çalışanlara 1 Kasım seçimlerinde onlardan korkmadığımızı göstereceğiz. Ölen arkadaşlarımız hepimizin arkadaşları” ifadelerini kullandı. 
Son Güncelleme: 12.10.2015 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.