banner308

Macit Özcan “Kuzey Mersin Kentin istikbalidir“

Meryap yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

Macit Özcan “Kuzey Mersin Kentin istikbalidir“

Meryap yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

01 Şubat 2012 Çarşamba 20:57
Macit Özcan “Kuzey Mersin Kentin istikbalidir“

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Macit Özcan, göreve geldiği zaman önüne hedef koyduğu Kuzey Mersin Projesi’ni büyük ölçüde gerçekleştirmiş olmasının verdiği gururu yaşadığını söyledi.
 





Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı (MERYAP) yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.Derneğin faaliyetleri ile bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermek ve görüş alış-verişinde bulunmak için söz konusu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten MERYAP Dernek Başkanı Nesim Ekinci ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Macit Özcan, “İnşaat sektörü ile belediyeler iç içe çalışmaktadır. Çünkü inşaatların ruhsatlandırma, denetim ve imar gibi konuları belediyelerin yetki alanına girmektedir. 1/5000 ve sonrasında yapılacak olan 1/1000’lik planlar hazırlanırken, inşaatçıların ve müteahhitlerin de görüşlerinin alınması gerekmektedir” dedi.  



 
Büyükşehir Belediyesi olarak 8 şehir plancısı ile birlikte Yenişehir İlçesi’nin 1/5000’lik planını geçtiğimiz ay bitirdiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli’nin planlarının bir arada getirilmesi yönünde karar çıktı. Mersin’in en hızlı gelişen bölgesi olması sebebi ile Yenişehir Bölgesi’nin planlarının biran önce tasdik edilmesini istiyorduk. Ne yazık ki bu planların tasdik edilmemesi bizi 2-3 yıl geriye attı. Parti grupları Yenişehir’in 1/5000’lik planının tek başına çıkarılmasına karşı çıktı. Bundan dolayı bir gecikme olacak. Bu konuyla ilgili MERYAP üyeleriyle de bir görüşmemiz olacak. Şu andan itibaren Mersin’in planları yeniden yapılıyor” dedi.



 
Kuzey Mersin olarak adlandırılan projenin Mersin’in geleceğine yön veren önemli bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Bu bölgede yapılan altyapı çalışmaları ve yaklaşık 50 kilometreye varan 35 metrelik caddeler Mersin’in geleceğidir. Doğu-batı şeridinde sıkışıp kalan Mersin’i kuzeye yamak benim en büyük hayalimdi ve bu hayalimi gerçekleştirdim. Kuzey Mersin’de oluşacak 500 bin kişilik bir şehir, Mersin’in istikbalidir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.