Maraton Öğrencilere Tanıtıldı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'ncüsü kez gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Mersin Maratonu' düzenlenen panellerle öğrencilere tanıtıldı.

Maraton Öğrencilere Tanıtıldı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'ncüsü kez gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Mersin Maratonu' düzenlenen panellerle öğrencilere tanıtıldı.

30 Kasım 2017 Perşembe 14:45
Maraton Öğrencilere Tanıtıldı

İçel Koleji’nde ve Uğur Okulları’nda gerçekleştirilen söyleşiye Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, Türkiye rekortmeni milli atlet Şevval Ayaz, Uluslararası Mersin Maratonu’na katılan ve bu yıl da dereceye girmek için yarışacak olan Etiyopyalı atlet Argachew Assefa Tola, Uluslararası Mersin Maratonu’nun şarkısını seslendiren Gatto Gabriel ve Steven Cyril katıldı.Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği panellerde Tekin, öğrencilere maratonun tarihini, kategorileri ve özellikleri ile parkurları anlatılırken, maratona katılım şartları ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgi verdi.

Uluslararası Mersin Maratonu’nun Türkiye’deki en iyi maratonlardan birisi olduğunu belirten Tekin, sporun insanın ruh ve beden sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Spor yapmanın yaşı olmadığını ifade eden Tekin, öğrencileri yaklaşık 54 bin kişi tarafından kayıt yaptırılan maratona davet etti. Tekin, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de gerçekleştirilen ve Avrupa’da 5 yıldız almaya layık görülen maratonun her yıl bir öncekinden daha fazla katılımla ve heyecanla büyüyerek yoluna devam ettiğini dile getirdi.


Öğrencilerin sorularını yanıtlayan atlet Tola, 6 yıldır pek çok ülkede maratonlara katıldığını ve sporun kendisi için yaşam biçimi haline döndüğünü söyledi. Öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Tola, öğrencileri ve ailelerini maratona davet etti.Panele aynı zamanda İçel Koleji öğrencisi 17 yaşındaki milli atlet Şevval Ayaz da katılarak, başarılarını anlattı. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası ve Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 100 metre engelli kategorisinde dört defa birinciliği olan Ayaz, spor hayatına nasıl başladığını arkadaşlarına anlattı.Venezuelalı şarkıcı Gatto Gabriel ve Hollandalı Steven Cyril, maraton şarkısını öğrencilerle birlikte seslendirerek eğlenceli dakikalar yaşadı. Panel sonunda soruları doğru cevaplayan öğrencilere Uluslararası Mersin Maratonu’nun tişörtü hediye edildi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.