banner308

Mersin Adliyesi Önündeki İzinsiz Basın Açıklaması

- İstanbul merkezli "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamındaki tutuklamaların protesto edildiği basın açıklamasına katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

Mersin Adliyesi Önündeki İzinsiz Basın Açıklaması

- İstanbul merkezli "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamındaki tutuklamaların protesto edildiği basın açıklamasına katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

04 Kasım 2015 Çarşamba 17:57
Mersin Adliyesi Önündeki İzinsiz Basın Açıklaması

MERSİN (AA) - Mersin'de, İstanbul merkezli "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamındaki tutuklamaların protesto edildiği izinsiz basın açıklamasına katıldıkları için "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma", "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" iddiasıyla haklarında dava açılan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuksuz sanıklar Kartal ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal ile Hasan Sarı, Mustafa Taştı, Mehmet Aydoğan ve Tekin Nasır ile sanıkların avukatları hazır bulundu.

Aynı suçlamalar nedeniyle hakkında fezleke hazırlanan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da salonda yer aldı. 

Ahmet Ünal savunmasında, suçlamalara konu olan basın açıklamasının yapıldığı dönemde, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Yardımcısı görevinde de bulunduğunu hatırlatarak, gazetecilerin gözaltına alınmasının protesto edildiğini eylemde düşüncelerini açıklamasının doğal olduğunu söyledi. 

Basın açıklamasını kendisinin düzenlemediğini öne süren Ünal, "Tesadüfen kalabalığı gördükten sonra oraya gittim. Basın açıklamasının, gözaltına alınan gazetecilerle ilgili olduğunu öğrendim. Gazeteciyim ve cemiyet başkanıyım. Doğal olarak orada bana mikrofon uzatıldı, ben de düşüncelerimi söyledim. Türkiye'nin, medya özgürlüğünde ne kadar geride olduğunu anlattım. Kimseyi, özellikle de terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermedim" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal da basın açıklamasına, kalabalığı gördükten sonra katıldığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Bir bir siyasi partinin yöneticisiyim, bilinen biriyim. Bundan dolayı sonradan katıldığım basın açıklamasında gazeteciler tarafından mikrofon uzatıldı. Ben de düşüncelerimi paylaştım, kimseyi de hedef göstermedim. Genel başkanını bir terör saldırısına kurban vermiş, milliyetçi biri olarak terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermem mümkün değil. Bunu kabul etmiyorum."

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları ise söz konusu basın açıklaması yapıldığı sırada, güvenlik güçleri tarafından müvekkillerine yazılı veya sözlü uyarıda bulunulmadığını savundu. 

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 29 Aralık'a erteledi.

İstanbul merkezli 14 Aralık 2014'teki "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasını protesto için 16 Aralık 2014'te Mersin Adliyesi önünde izinsiz basın açıklaması yapılmış, katılan 6 kişi hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma", "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçlarından dava açılmıştı.

AA

Son Güncelleme: 04.11.2015 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.