banner308

Mersin Bu Haberi Konuşuyor...

Belediye yetkilileri, parayı aldıktan sonra ortadan kaybolan firma hakkında yasal girişimlere başvurmaya hazırlanırken, bazı meclis üyelerinin ısrarları ile belediye başkanının ve bürokratlarının uyarıları dikkate almamaları üzerine dolandırılmaya davetiye çıkardıkları iddia edildi.

Mersin Bu Haberi Konuşuyor...

Belediye yetkilileri, parayı aldıktan sonra ortadan kaybolan firma hakkında yasal girişimlere başvurmaya hazırlanırken, bazı meclis üyelerinin ısrarları ile belediye başkanının ve bürokratlarının uyarıları dikkate almamaları üzerine dolandırılmaya davetiye çıkardıkları iddia edildi.

06 Haziran 2016 Pazartesi 17:18
Mersin Bu Haberi Konuşuyor...

Mersin'de yayın yapan Haber Postası gazetesinin şok edici haberine göre, Mezitli Belediyesi’nin, meclis üyelerinin katılımı ile İtalya’ya düzenlenecek olan inceleme ve araştırma gezisi skandalla sonuçlandı. Olağanüstü toplantıya geçen belediye meclisi İtalya gezisi için jet hızıyla karar çıkarttı. Çıkan karar neticesinden firmaya ödeme borcu yoktur yazısı alınmadan ödendi ve firma kayıplara karıştı. Mezitli Belediyesi 13-05-2016 tarihli 93 karar sayılı olağanüstü meclis toplantısı ile düzenlenen karar özetinde katılımcı meclis üyelerinin de isimleri şöyle sıralanıyor.  




Ahmet Serkan TUNCER, Bayram SAYDAM, Mevlana NUR, Şenol ÇAVUŞ, Ahmet ÖZTÜRK, Ramazan TOKER, Mehmet Akif AKTAŞ ve Eşi Asuman Aktaş, Müslüm DURU, Eşi Refika Afitap Duru, Fatma BORAN, Ahmet POLAT ve eşi Güllü Polat, Nevzat Gilik, Süleyman KÖLELİ, Fazlı Açık, Sinan KÖKEN, Mustafa YILDIZ, Ünal KARA’nın görevli olarak katılmaları meclis üyelerinin katılım giderleri yani masrafları (ulaşım, konaklama, yiyecek içecek) 6245 sayılı harcırah Kanununa göre Mezitli Belediyesi bütçesinden karşılanması Mezitli Belediye Meclisinde mevcut katılımcı meclis üyelerinin oybirliği ile karar altına alındı. 




BORCU YOKTUR YAZISI ALINMAMIŞ  

Belediye yetkilileri, parayı aldıktan sonra ortadan kaybolan firma hakkında yasal girişimlere başvurmaya hazırlanırken, bazı meclis üyelerinin ısrarları ile belediye başkanının ve bürokratlarının uyarıları dikkate almamaları üzerine dolandırılmaya davetiye çıkardıkları iddia edildi. Belediyeye teklif veren bir firmanın fiyatını yüksek bulan Başkan Neşet Tarhan daha düşük teklif veren ve kendilerini dolandıran firmayı tercih ederken, belediye bürokratlarının da tüm uyarıları dikkate almadığı, firmadan ‘Borcu yoktur” yazısı dahi almadıkları ileri sürüldü.



Gezi ile ilgili yapılan araştırmalarda maliyeden borcu yoktur yazısı ve yeterliliğine bakılmaksızın verilen işte kişi başı 1500 Euro’dan ilgili firmaya ödeme yapılarak toplamda meclis üyelerinin eşlerinin ücretleri hariç 100 bin TL para başkan oluru ile Mezitli Belediyesi Mali Hizmetler Başkan Yardımcısı Ertan GÜNER tarafından firmaya ödeme çıkartıldı. Meclis üyelerinin yurt dışına çıkamadıkları gibi, kendilerini daha uygun fiyata yurt dışına çıkarmayı vaat eden bir firma tarafından yaklaşık 100 Bin lira dolandırıldıkları ortaya çıktı. Ayrıca, eşlerini kendi paralarıyla götürecek olan meclis üyeleri de paralarını kaptırdılar. 



BU FİRMADA NEDEN ISRAR EDİLDİ? PARA NASIL ÖDENDİ?  KAMU ZARARI NASIL GİDERİLECEK ?

Bazı meclis üyelerinin, yanlarında eşlerini getirmek için masraflarını kendilerinin karşıladığı, bunun için gerekli ödemeleri yaptığı ve belediye gibi onlarında dolandırıldıkları anlaşılırken bazı meclis üyelerinin ve bürokratların yeterliliği olmayan ve daha öncede benzer olaylara karıştığı iddia edilen firmada neden ısrar ettiği ise bilinmiyor.  Karşılarında muhatap dahi bulamayan belediye yetkilileri, kaptırdıkları yaklaşık 100 bin TL’yi kurtarmanın yollarını ararken, bu paranın ilgili firmaya nasıl ödendiği de tartışma konusu oldu.




Kaynak:
Haber Postası

Son Güncelleme: 14.06.2016 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih uçar 2016-06-06 20:58:46

Kamu adına çok büyük kayıp vah vah. Allah aşkına bu tür geziler zaten başlı başına kamu zararı sn Başkan. Siz bu tür gezme tozma işlerini bırakın halka hizmet edin Hamit Tuna'yı örnek alın yeni şehir Bld örnek alın o parayla bir spor tesisi kurup onlarca genci kötü alışkanlıktan uzak tutardınız

Avatar
Yusuf Koç 2016-06-06 22:33:15

Merhaba haber postası,bu gibi haberleri belediye başkanın hatalar zinciri olmuş.Daha ōncelerindeki başkan vekilliğinide akp meclis ūyesine vekâlet etmişti,ayrıca bir sūre ōncede partinin grup kararına uymıyarak,būyūkşehir meclis oturumunda mhp lehine oy kullanmıştı.
Bu demektirki CHP nin parti programına aykırı hareket etme anlamına gelir.
Vekâlet verirken,partisinin seçmenine,meclis ūyelerine,parti ūyelerine ve yōneticilerine saygısızlık ve Cumhuriyet Halk partisinin ūlke yōnetindeki ūstleneceği gōrevide,itibarsızlaştırma anlamını taşımaktadır.
Neşet tarhan,bu gibi negatif ortamlar içerine girince,partinin gercek emekçileri,belediyeye bağlı taşaron firmada çalışan bir çok parti emekçisini işinden çıkarmıştır.
Makam yetkilerini kōtū niyete kullanarak,partinin emek eksenli politikalarına aykırılık yaratarak,isinden çıkardığı kisiler perişan ve mağdur edilmislerdir.
Ayrıca tazminat haklarını,ceşitli ōzlūk hakları,icerde kalmış yıllık izin hakları,onbir aydır hicbir gelir elde etmiyen biz parti emekçileri perişan haldeyiz.
Banka kredileri,kredi kartı,ceşitli ev eşgası taksitleri,ev kiraları,borclanarak yaşamak,toplumda itibarsızlaştır,bizleri cok ūzmekte olup,bir çok sağlık sorunlarıyla boğuşmaktayız.
Bu konu ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteseniz sizinle diyalog kurmak isteriz.
Bu diktatōr kafalı kisi,ne il başkanını,ne yōneticisini,ne milletvekillerini,ne meclis ūyelerini,ne secilmiş parti yōneticilerini ve parti ūyelerini hiçbir şekilde saymamaktadır.

Avatar
HALİT KAYA 2016-06-06 23:41:00

sahte halkçi başkan

Avatar
aysel taylan 2016-06-06 23:42:22

neşet tarhan böyle belediye idare edilirmi kardeşim bu parayı nasıl temin edeceksiniz geri yerine

Avatar
Deniz 2016-06-07 02:02:03

O kadar milletin hem de eşlerin kısacası o kadar kalabalığın ne lüzumu var ki. İş olsun.

Avatar
İlk defa Mersine gelen biri 2016-06-07 10:24:54

Ne gezmesi bu çok mu önemli mezitli fındıkpınarı caddesinde yürüyeceğiniz doğru dürüst bir kaldırım yok cadde kaldırımları işgal edilmiş sanki italya gezisiyle her şey düzelecek.Gezi kulübü başkanımısın yoksa belediye başkanı mı

Avatar
Turgut Özal 2016-06-07 23:00:00

Zamanında önlem almak lazım, bu kadar iş bilmezlik olmaz hiçmi akıllı yoktu aranızda. .

Avatar
Can Gençay 2016-06-08 07:37:45

Firmanın adını ve Türsab'a kayıtlı Seyahat acentasımı bilmek isteriz