Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi.
Etkinlik, halkın empati kurmasını sağlamak amacıyla oluşturulan bir parkur üzerinden yapıldı. Ziyaretçiler, göz bandı ve beyaz baston kullanarak görme engelli bireylerin yaşadığı deneyimleri bir süreliğine tecrübe etti. Parkurda yürüyen vatandaşlar, görme engellilerin dünyasında yol almanın ne kadar zorlayıcı olduğunu keşfetti. Etkinlik, katılımcılara engelli hakları, erişilebilir şehir özellikleri ve engelli bireylere nasıl yardımcı olunacağı konusunda bilgi sundu.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, etkinlik ile görme engelli bireylerin yaşamına empati duygusuyla yaklaşmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını kolaylaştıracak projelerin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendiğini belirtti. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Dursun Arslan, Mersin’in engelli bireyler konusunda duyarlı bir şehir olduğunu ve “Engelsiz bir Mersin” yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.
Etkinliğe katılanlar, kısa süreli de olsa görme engellilerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlayarak, toplumsal duyarlılığın artması gerektiğinin önemini fark etti.
Mersin Portal-Haber Merkezi