banner311

Mersin'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı Belli Oldu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yılı nedeniyle Mersin’de düzenlenecek program belli oldu.

Mersin'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı Belli Oldu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yılı nedeniyle Mersin’de düzenlenecek program belli oldu.

09 Kasım 2021 Salı 11:36
Mersin'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı Belli Oldu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yılında özlemle anıyoruz. Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 83. Yılında tüm Türkiye’de olduğu Mersin’de de çeşitli programlar düzenlenecek. Resmi ve özel kuruluşlar tarafından 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 08.30’da Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak. Çelenklerin sunulmasını müteakip saat 09.05’te verilecek işaret ile birlikte saygı duruşunda bulunulacak, bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecek, daha sonra yarıya indirilecek.

Saat 09.05’te İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını ve lokomotifler düdüklerini 2 dakika çalmak suretiyle anmaya katılacak. Daha sonra program Kültür Merkezi’nde devam edecek. Buradaki etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan programda saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MTSO Anadolu Lisesi ve İçel Anadolu Lisesinin hazırladığı 10 Kasım Oratoryosu, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı programın sahnelenecek. Etkinlikler kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 11-14 Kasım 2021 tarihlerinde saat 08.00’da Servet Tazegül Spor Salonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma İllerarası Boks Turnuvası, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde saat 09.00’da Tenis Kompleksinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma 13 Yaş Altı ve 17 Yaş altı Badminton İl birinciliği yarışı, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde saat 09.00’da ise Tarsus Hayrunnisa Köylügil İlkokulunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası düzenlenecek.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.