Olay, öğle saatlerinde bir erkek şahsın muhtarlık binası önündeki Atatürk büstünü iterek yere düşürmesiyle gündeme geldi.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada İhbarın ardından, "olay yerine intikal eden emniyet güçleri, çevredeki güvenlik kameraları ve sosyal medya paylaşımlarını inceleyerek şüpheliyi kısa sürede tespit etti. Yapılan araştırmalarda, büstü zarar veren kişinin G.Ç. isimli bir Türk vatandaşı olduğu belirlendi" denildi.
Mersin’de Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı pic.twitter.com/0jCReOOPWb
— Mersin Portal (@MersinPortal) December 8, 2024
Emniyet ekipleri tarafından yakalanan G.Ç.'nin uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisi altında olduğu tespit edildi. Şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı.
Bu olay, Mersin’de geniş bir tepkiye yol açarken, güvenlik güçlerinin titiz çalışmalarıyla zanlının hızla yakalanması halk arasında olumlu karşılandı. Soruşturma süreci devam ederken, yetkililer tarafından olayla ilgili daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi