Silifke-Gülnar yolunun yol yapım çalışmaları nedeniyle iki ay boyunca kapalı kalacak olması, bölgede yaşayanlar ve işletmeciler tarafından tepkiyle karşılandı. Pozitifköy işletmecisi emekli akademisyen Gülnaz Şeker Gültekin, bu durumun kendilerini ve diğer işletmeleri ciddi şekilde mağdur edeceğini belirterek yetkililere seslendi. Gültekin, sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile durumu duyurmaya çalıştı.
Mersin'de Bu İşletmeci İsyan Etti; "Bizi Dağın Başına Hapsediyorlar" pic.twitter.com/ADm08HVrEx
— Mersin Portal (@MersinPortal) April 5, 2025
Yolun kapanacak olması, Silifke ile Gülnar arasında ulaşımı engelleyecek ve alternatif yollar önerilse de bu durum bölgedeki mahalleler ve işletmeleri zora sokacak. Silifke-Gülnar Karayolu, 7 Nisan ile 4 Haziran tarihleri arasında trafiğe kapalı olacak ve yol yapım çalışmaları, özellikle Çamdüzü mevkiinden başlayacak.
Pozitifköy işletmesinin Avrupa Birliği desteğiyle kurulduğunu ve bölgedeki doğa ve ekoloji programları ile turizm faaliyetlerine katkı sağladığını belirten Gültekin, bu yol kapanmasının işletmesini ve rezervasyonlarını etkileyebileceğini dile getirdi. "Baharda gelen gruplarımız var, fakat yol kapanacak. Bizleri dağ başına hapsederek, ne yapmaya çalışıyorlar?" şeklinde konuşan Gültekin, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Bu yolun kapanması bizim için büyük bir sorun. Avrupa Birliği desteğiyle kurduğumuz tesisimiz ayakta kalmaya çalışıyor, ama yol kapalı. Bu kadar insanın mağdur olması, yazık değil mi? 2 ay gibi bir süre yol kapanması kabul edilemez. Bu konuda yetkililerin çözüm üretmesi gerekir."
Gültekin, aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerinde benzer yol yapım çalışmalarının başarılı şekilde yapıldığını, ancak bu yolun kapalı kalmasının tamamen gereksiz olduğunu belirtti. Çözümün bulunmasını ve mağduriyetin giderilmesini talep etti.
Silifke-Gülnar yolu kapalı kalacak olsa da, Gültekin'in çağrısı ve diğer bölge halkının tepkisi, sorunun çözülmesi için yetkililerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi