Mersin'de Lunaparklar Yeniden Hizmete Girdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 06.07.2020 Pazartesi itibariyle Mersin genelinde lunapark ve tematik parklar belirlenen kurallara dikkat etmeleri şartı ile yeniden açıldı.

Mersin'de Lunaparklar Yeniden Hizmete Girdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 06.07.2020 Pazartesi itibariyle Mersin genelinde lunapark ve tematik parklar belirlenen kurallara dikkat etmeleri şartı ile yeniden açıldı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 20:38
Mersin'de Lunaparklar Yeniden Hizmete Girdi.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta geçici olarak kapatılan Lunapark ve Tematik Parklar, 6 Temmuz 2020 itibariyle yeniden açıldı! Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, lunapark ve tematik parklar için karar aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 06.07.2020 Pazartesi itibariyle Mersin genelinde lunapark ve tematik parklar belirlenen kurallara dikkat etmeleri şartı ile yeniden açıldı.

Maske ve sosyal mesafeye dikkat edilecek!

Lunapark ve tematik park ziyaretçileri temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyması konusunda işletmeci ve çalışanlar dikkatli olacaklar. Giriş-çıkışlar kişilerin birbiriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek ve ziyaretçiler içeriye sosyal mesafeye uygun şekilde sırayla alınacak.

işte Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun Lunapark ve Tematik Park kararı

  • Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 02.07.2020 tarih ve 1087 sayılı yazısı ile bildirilen, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirler eksiksiz bir şekilde uygulanacaktır.
  • Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.
  • Giriş-çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek, girişlerde ziyaretçiler sıra ile içeri alınacak ve sırada durulması gereken alanlarda sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) uygun şekilde yer işaretlemeleri yapılacaktır.
  • Lunapark ve tematik parklardaki eğlence araçlarının başlama ve bitiş zamanları kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacaktır.
  • Personele Covid-19’un bulaşma yolları ve virüsten korunmak için alınacak önlemler hususunda eğitim verilecektir.
  • Lunapark ve tematik parkların içinde bulunan mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleri ile ilgili genelge ve tedbirlere tabi olarak çalışacaklardır.
  • Covid-19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı işletmenin Koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecektir.

Lunapark ve tematik parklar haftada en az 1 kere denetlenecek!

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz kararları doğrultusunda faaliyete başlayacak lunapark ve tematik parkların haftada en az bir kez denetlenmesi planlanıp gerçekleştirilecektir.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 06.07.2020 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.