Mersin'de 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şahısların kendi otomobilleri gibi ilana koydukları araçları satma bahanesiyle milyonlarca lira dolandırdığı tespit edilirken, sadece adreslerinde 1 milyon 340 bin TL ile 5 bin 700 dolar ele geçirildi.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne başvuran müşteki H.Ç., ikinci el eşya satan bir sitedeki ilanda bir otomobili beğendiğini, iletişime geçtiği şahısların sahte ilan koyarak kendilerinin olmayan aracı sattığını, bu kişilere 850 bin lira para yatırdığını ancak aracı alamadığını belirterek, şikayetçi oldu. Müşterinin para yatırdığı hesabın sahibi F.H'nin Mersin’de olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şahsın evine operasyon düzenleyerek, şüpheliyi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan F.H, parayı özel bir bankadan çektiğini ve bunu yanına gelen 5 kişiye verdiğini söyledi.Bunun üzerine bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapan zanlıları belirledi. Belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenleyen ekipler, A.K., V.K., E.Ö. ve N.Ö. isimli şahısları da gözaltına aldı.
Mersin Portal-Haber Merkezi