Mersin Otogarında Yetki Karmaşası

Açıldığı günden bu yana kriz halinde olan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bu defa otogar giriş-çıkış ücretlerinin kime ödeneceği tartışması başladı.

Mersin Otogarında Yetki Karmaşası

Açıldığı günden bu yana kriz halinde olan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bu defa otogar giriş-çıkış ücretlerinin kime ödeneceği tartışması başladı.

09 Eylül 2016 Cuma 13:56
Mersin Otogarında Yetki Karmaşası
Mersin’de aylardır sorunların bitmediği, kangren haline gelen Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (MEŞOT) Büyükşehir Belediyesi ve geçtiğimiz yıl ihale sonucu 20 milyon lira otogarı 3 yıllığına kiralayan Şimşek Grup arasında bu defa firmaların otogara giriş-çıkış ücretinin kime ödeneceği konusunda pankartlı tartışma başladı. Büyükşehir Belediyesi otogar işletmesi ile ilgili tüm yetkilerin kendilerinde olduğunu belirterek, otogar giriş-çıkış ücretinin Büyükşehir Belediyesi veznesine yatırılmasına dair pankart asan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, karşı otogar işletmecisi Şimşek Grup da pankart asarak ihale sözleşmesi gereği ücretlerin kendilerine yatırılması gerektiğini söyledi. 


BÜYÜKŞEHİR: “YETKİ BİZDE”
Geçtiğimiz aylarda otogarın giriş-çıkış kapısının işletilmesi süreci ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile Şimşek Grup arasında gerginlik yaşanmamış araya emniyet yetkililerinin girmesi ile gerginlik büyümeden sonra erdirilmişti. Ancak bu defa iki taraf arasında pankart savaşı yaşanmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi otogarın giriş kapısının iki tarafına, yetkinin kendilerinde olduğunu belirttikleri Burhanettin Kocamaz imzalı "Değerli şoförler, sevgili hemşerilerim. Otogarımızın işletmesi ile ilgili tüm yetkiler Mersin Büyükşehir Belediyemize aittir. Bu nedenle belediyemiz görevlileri dışında hiç kimseye otogar giriş, çıkış ücreti veya otopark ücreti ödemesi yapmayınız' yazılı pankart astırdı. 



ŞİMŞEK GRUP: “SÖZLEŞME VAR”

Büyükşehir Belediyesi bu hamlesine işletmeci Şimşek Grup’tan karşı hamle geldi. Şimşek Grup ad, yolcu peron çıkış kapılarının iki tarafına, ihale sözleşmesi ve şartnamesi gereği otogar giriş-çıkış ücretinin kendilerine ödenmesi gerektiğine dair pankart astı. Şimşek Grup tarafından astırılan pankartta, “Değerli şoförler, otogar esnafımız ve halkımıza duyurulur. İhale sözleşmesi ve şartnamesinden ötürü tüm otogar işletmeciliği Şimşek Grup'a aittir. Otogar hizmet bedelleri ve giriş çıkış ücretleri Şimşek Grup A.Ş'ye ödenmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. Konuyla görüş aldığımız Şimşek Grup yetkilisi hukuki sürecin devam etmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin astırdığı pankartın hukuksuz olduğunu söyledi. 



ESNAF İKİLEMDE KALDI!

Öte yandan otogar esnafı farklı iki pankarttan dolayı kafa karışıklığı yaşamaya başladı. Ödemeyi nereye yapmaları gerektiği konusunda ikilemde kalmasından dolayı giriş-çıkış ücretleri tam anlamı ile toplanamazken, esnaf sorunun bir an önce giderilmesini istedi.



Haber:
Soner Aydın
Son Güncelleme: 09.09.2016 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.