banner329

Mersin, Uluslararası Çocuk Festivaliyle Kültürleri ve Kalpleri Buluşturdu

Mersin Büyükşehir’in 2. Uluslararası Çocuk Festivali’nde dans toplulukları ilçeleri gezdi, 23 Nisan tüm şehirde coşkuyla kutlandı.

Mersin, Uluslararası Çocuk Festivaliyle Kültürleri ve Kalpleri Buluşturdu

Mersin Büyükşehir’in 2. Uluslararası Çocuk Festivali’nde dans toplulukları ilçeleri gezdi, 23 Nisan tüm şehirde coşkuyla kutlandı.

23 Nisan 2025 Çarşamba 15:40
Mersin, Uluslararası Çocuk Festivaliyle Kültürleri ve Kalpleri Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl da kentin dört bir yanını kültürel bir şenliğe dönüştürdü. Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından gelen çocuk dans toplulukları, Mersin’in merkezinden ilçelerine kadar birçok noktada sahne alarak, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Festival kapsamında Silifke, Erdemli, Tarsus, Gülnar, Aydıncık, Anamur, Mut ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen gösterilerde ulusal ve uluslararası ekipler, kendi kültürlerine özgü danslarıyla sahne aldı. Etkinlikler, sadece çocukların değil, yetişkinlerin de yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Dansla Gelen Kardeşlik ve Coşku


Göksu Parkı’nda Rusya, Kuzey Makedonya ve Batudans Akademi’nin gösterileri Silifkelileri coştururken, Tarsus Kültür Parkı’nda Polonya, Era Koleji ve Mersin Sanat ve Spor Kulübü sahne aldı. Gülnar’da Kosova ve Arnavutluk’tan gelen dansçılar halkla buluştu. Mut’ta ise İran, Gürcistan, Adıyaman ve Konya’dan gelen gruplar sahne aldı.

Aydıncık, Erdemli, Anamur ve Bozyazı’daki gösterilerde Almanya, KKTC, Kazakistan ve Edirne gibi yerlerden gelen çocuklar danslarıyla festivale renk kattı. Etkinlikler, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar için de büyük moral oldu.

Başkanlardan Birlik ve Umut Mesajı


Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, “Çocukların yüzünün güldüğü bir ülkede yaşamak ayrıcalıktır. Onların mutluluğu, bizim geleceğe olan inancımızdır” dedi.

Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, “Cumhuriyetin evlatları olarak bu bayramı, Atatürk’ün emaneti olduğu gibi çocuklarla birlikte coşkuyla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin Her Köşesinde Bayram Coşkusu”
Etkinlikleri takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serdal Gökayaz ve Ali Rıza Özdemir de konuşmalarında, festivalin ilçelerde gördüğü ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı en güzel şekilde kutlamak istedik” diyen Gökayaz, festivalin her geçen yıl daha da büyüyeceğini belirtti.

Vatandaşlar: “Etkinlikler Bizi de Çocukluğumuza Götürdü”


Etkinliklere katılan aileler, çocuklarıyla birlikte bu tür organizasyonlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tarsus’ta Tülin Güncan, “Çocuğum kadar ben de çok eğlendim” derken; Mut’tan Esma Kara, “Çocuklar böylesine etkinlikleri çok özlemişti” ifadelerini kullandı.

Çocukların Gözünden Festival: “Böyle Bayram Olmaz!”


Yabancı misafirler de etkinlikten duydukları memnuniyeti paylaştı. Arnavutluk’tan gelen Xheneta Krasniqi, “Mersin harika, daha uzun kalmak isterdim” derken, Hazal Su Göçmen ve Ela Raziye Duman gibi yerli çocuklar da festivalin kendilerine unutulmaz bir bayram yaşattığını vurguladı.

Dans gösterilerinde yer alan Ayşe Kara ve Burcu Kaya, “Bugün çok mutluyuz. Bu bayram Türkiye gibi güzel bir bayram” sözleriyle duygularını paylaştı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.