banner311

Mersin Üniversitesi Akademisyenine TÜBİTAK Desteği

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gürbüz Çomak'ın Projesine TÜBİTAK Desteği

Mersin Üniversitesi Akademisyenine TÜBİTAK Desteği

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gürbüz Çomak'ın Projesine TÜBİTAK Desteği

15 Ocak 2025 Çarşamba 10:27
Mersin Üniversitesi Akademisyenine TÜBİTAK Desteği

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Girişim Limanı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Çomak'ın geliştirdiği proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Proje, "Kolin Klorürün Püskürterek Soğutma Teknolojisi Kullanılarak Palm Yağı ile Enkapsülasyonu ve Proses Optimizasyonun Gerçekleştirilmesi" başlığıyla, TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024-2 çağrısı kapsamında kabul edildi. Bu projede, kolin klorürün rumen degradasyonundan korunarak bypass protein kaynağı olarak kullanılabilmesi için mikroenkapsülasyon (mikroparçacık üretimi) yapılacak. Spray chilling (püskürterek soğutma) tekniği ile üretilecek bu ürün, hayvan beslemesinde kullanılan ve yurtdışından ithal edilen rumen korumalı ürünlerin yerlileştirilmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Projeye Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayla Özer ve Prof. Dr. Recep Özen, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman danışmanlık yapıyor.


 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.