banner308

Mersin Valiliği 19 Mayıs Nedeniyle Açıklamada Bulundu

19 Mayıs Nedeniyle ayrı kutlama yapılmasın

Mersin Valiliği 19 Mayıs Nedeniyle Açıklamada Bulundu

19 Mayıs Nedeniyle ayrı kutlama yapılmasın

19 Mayıs 2012 Cumartesi 12:54
Mersin Valiliği 19 Mayıs Nedeniyle Açıklamada Bulundu

Valilik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının ilgili yönetmelik çerçevesinde hazırlandığını, son derece geniş ve zengin katılımlı bir kutlama yapılacağını bildirdi.






Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı tarafından yapılan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin düşük profilli bir kutlama programı ile kutlanacağı ve bu yüzden CHP olarak alternatif bir bayram kutlaması yapılacağı” yönündeki haber bilgisi üzerine Valilikçe değerlendirme yapıldığı belirtildi. Mersin’de 19 Mayıs etkinliklerinin, tüm Türkiye’de olduğu gibi ulusal ve resmi bayramları düzenleyen yönetmeliğe göre kutlanacağı ifade edilen açıklamada, Ulusal ve Resmi Bayramlar İl Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğine göre; Atatürk Anıtına, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından çelenk konulacak, ardından İstiklal Marşı ile birlikte Türk Bayrağı göndere çekilecektir denildi.




Söz konusu yönetmelik gereğince yapılan ve hazırlanan tüm etkinliklerin “İl Kutlama Komitesi” tarafından kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, komitenin, Vali Yardımcısı Turgut Serimer başkanlığında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Çağ Üniversitesi Rektörlüğü, Toros Üniversitesi Rektörlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü temsilcilerinden oluştuğu bilgisi verilerek, “Alınan tüm karar ve planlananlar ilgili tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş, öneri ve katkıları ile oybirliği içerisinde oluşturulmuştur” ifadeleri kullanıldı.





19 Mayıs kutlamalarının son derece zengin program ve geniş bir katılım ile Çelenk Sunma Töreni” ile başlayacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: Coşku içinde gerçekleşecek olan ‘Gençlik Yürüyüşü’, ardından öğrencilerimiz ve gençlerimizin Cumhuriyet Alanı’nda sunacakları ‘Gençlik Şöleni’ ve Mersin Valiliğimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından hazırlanan ‘Gençlik Konseri’ ile devam edecektir. Gençlik Haftası kapsamında; ilimizde sportif, kültürel ve sosyal etkinlikler programlanmış, program kitapçığı ilgililere gönderilmiş ayrıca basın yayın organları ile duyurusu da yapılmıştır.




CHP’nin alternatif kutlama programı hazırlamasının anlaşılamadığına da vurgu yapılan Valilik açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: “Bu bakış açısı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımıza ‘Alternatif Kutlama Programı’ hazırlanmasının düşünülmesi anlaşılamamıştır. Mersin Valiliği olarak; bayramların kardeşliği artırıcı ve birleştirici özelliğinin bilinci ile Mersin İlimizdeki tüm kuruluşlarımızı, sivil, siyasi kurum ve kuruluşlarımız ile gençlerimizi coşku içinde kutlayacağımız ‘19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ törenlerinin coşkusunu paylaşmaya davet ediyoruz.




YILMAZ ŞANLI’NIN AÇIKLAMASI

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, dün il binasında yaptığı açıklamada, Mersin Valiliği’nin çok düşük profilli bir kutlama programı hazırladığını belirtmiş, CHP olarak milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve halkın katılımı ile önce il binası önünde daha sonra Cumhuriyet Alanı’nda davul çalıp halay çekerek 19 Mayıs’ı kutlayacaklarını söylemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.