banner308

Mersin Ziraat Mühendisleri Odasından Özlük Hakları Atağı

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığına ikinci defa seçilen Mustafa Kemal Karaoğlu, yeni dönemde meslek mensuplarının özlük hakları ile ilgili önemli çalışmalara imza atmayı planladıklarını açıkladı.

Mersin Ziraat Mühendisleri Odasından Özlük Hakları Atağı

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığına ikinci defa seçilen Mustafa Kemal Karaoğlu, yeni dönemde meslek mensuplarının özlük hakları ile ilgili önemli çalışmalara imza atmayı planladıklarını açıkladı.

23 Ocak 2018 Salı 12:33
Mersin Ziraat Mühendisleri Odasından Özlük Hakları Atağı

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nde 12’inci Genel Kurulunda yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı da belli oldu. Divan başkanı Niyazi Cin'in başkanlığında yapılan yeni dönemin ilk toplantısın da seçilen yönetimi tanıtan şube başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, yönetimin 7 asil ve 7 yedek olmak üzere toplam 14 kişiden oluştuğunu ayrıca 16 kişinin de Üst Kurul Delegesi olduğunu söyledi. Başkanlığı üstlendiği yönetimde; ikinci başkanlığa Deniz Gürbüz, saymanlığa Mehmet Soydan, yazmanlığa Hacı Murat Berksoy’un getirildiğini ve Ayşe Gül Selçuk, Savaş Altay, İbrahim Arıcı’nın yönetim kurulu üyeliğe seçildiğini aktaran Karaoğlu, “Yönetim kuruluna seçilen bütün arkadaşlarımız yönetimde görevlidir. Verdiğimiz görevlerin hepsinde canla başla çalışacaklardır” dedi.

“KADINLARA YÖNETİMİN KAPISI HER ZAMAN AÇIK”
Ziraat Mühendisleri Odası tarihinde kadınların yönetim kurulunda ve oda çalışmalarında aktif bir şekilde katılım gösterdiğini ifade eden Başkan Karaoğlu, “Biz kadın meslektaşlarımızı hem yönetime hem de çalışmalarımıza nasıl çekebiliriz diye gayret gösteriyoruz. Bazı kadın arkadaşlarımız aktif bir şekilde projeler üretiyor. Bu şekilde yönetime girmek istiyor. Bu durum bizi memnun ediyor. Biz görevde olduğumuz süre içinde odamızı en üst seviyeye taşıdık. Bütün etkinliklerde ve toplantılarda odamızı en iyi şekilde temsil ettik. Odamız daha fazla üretken olunca kadın meslektaşlarımıza teklif götürdüğümüzde bizi artık geri çevirmiyorlar. Biz bu kadın arkadaşlarımıza her zaman saygılıyız ve yönetimimizin kapılarını her zaman açıyoruz. Tüm arkadaşlarımızla birlikte bir uyum içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZA ÖZLÜK HAKLARINI ANLATACAĞIZ”
Önümüzde dönemde yapacakları çalışmalardan da bahseden Mustafa Kemal Karaoğlu, “İlk olarak meslektaşlarımızın özlük hakları ile ilgili projelerimiz olacak. İkinci olarak tarımsal alanlarla ilgili olarak kent tarımının gelişmesi için teknik anlamda meslek içi eğitimler gibi projelerle ön planda olmaya çalışacağız. Ek olarak odamız içindeki sosyal faaliyet alanlarını daha çok güçlendireceğiz. Odayı devir aldığımız ikinci dönemimizde bu konularda çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİYE DOĞAL AFET UYARISI
Son olarak özellikle deniz seviyesinin altındaki rakımlarda üretim yapan çiftçilere, sel ve don gibi doğal afet uyarısı yapan Mustafa Kemal Karaoğlu, “Doğal afetler insanoğlunun kontrolü dışında gerçekleşen olaylardır. Bizim geçtiğimiz sene mağdur olan çiftçilerimize önerilerimiz taban suyuna yakın olan yerlerde üretim yapan çiftçilerimiz, taban suyuna uygun bitkilerin ekilip dikilmesini öneriyoruz. Bu kentte devletimizin, belediyelerimizin üzerine düşen görevler vardı. Bu görevler umarız zamanında yerine getirilmiştir. Bu önlemler alınmışsa bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz. Ama üreticilerimiz kendi önlemlerini yine almalıdır ve ürünlerini ekim alanlarına göre iyi belirlemeleri gerekiyor” dedi.Sözlerinin son bölümünde hem meslektaşlarının hem de Mersin’de yaşayan vatandaşlarının yeni yılını kutlayan Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, “Yeni yılın bütün üreticilerimize bütün meslektaşlarımıza ve bütün halkımıza daha üretken, daha sorunsuz, sağlıkla dolu bir yıl olmasını temenni ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.