Mersin'de Basın Mensuplarından 14 Aralık Operasyonuna Tepki

Mersin'de basın mensupları ve bazı sivil toplum örgütleri medyaya yönelik operasyonları protesto etti.

Mersin'de Basın Mensuplarından 14 Aralık Operasyonuna Tepki

Mersin'de basın mensupları ve bazı sivil toplum örgütleri medyaya yönelik operasyonları protesto etti.

15 Aralık 2014 Pazartesi 14:51
Mersin'de Basın Mensuplarından 14 Aralık Operasyonuna Tepki

Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Mersin'de yayın yapan yerel gazete ve televizyoncuların çalışan ve sahipleri ile bazı iş adamları ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, Cihan Dağıtım AŞ önünde toplandı. Bazı okurlar ellerine aldıkları Zaman'ın bugünkü sayısını göstererek 'Basın susturulamaz' sloganı attı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal burada yaptığı açıklamada, "Tarihin gazete ve basın özgürlüğü anlamında en önemli günlerinden biri yaşandı. Dün darbe dönemlerinde bile olmayan, 12 Eylül faşizminin bile yapmadığı gazetecilere yönelik bir uygulama gerçekleştirildi. 40'a yakın gazeteci arkadaşımız bir gün sabaha doğru gözaltına alındılar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz gazetecilik anlayışını Mustafa Kemal ile Samsun'a çıkan gazetecilikten anlıyoruz." dedi.

Gazetecinin özgür olmadığı bir ülkenin özgür olamayacağını vurgulayan Ünal şöyle devam etti:

"Bizim sizlerle aynı düşünceyi paylaşıyor olmamız gerekmiyor. Ama biz Anadolu basını olarak bir ülkenin basını ve gazetecisi özgür olmazsa o ülkenin özgür olmadığının bilincindeyiz. Darbe döneminde bile olmayan uygulamaları yaşıyoruz. Ama umut ediyoruz ki yine Mustafa Kemal'in bize öğrettiği bir söz ile ki özgür basın herkese lazım, bugün bu uygulamayı gerçekleştirenlere de özgür basın lazım olacak. İşte bugün burada Zaman gazetesi ve Samanyolu Televizyonu ile dayanışma için geldik. Yalnız değilsiniz. Özgür basın için mücadele edeceğiz. İnşallah bugünler geçecek."

Son Güncelleme: 17.12.2014 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.