Mersin'de Bürokraside Koltuklar Değişti.

İçişleri Bakanlığı’nın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi çerçevesinde Mersin’de de önemli değişiklikler yaşandı.

Mersin'de Bürokraside Koltuklar Değişti.

İçişleri Bakanlığı’nın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi çerçevesinde Mersin’de de önemli değişiklikler yaşandı.

30 Haziran 2015 Salı 11:58
Mersin'de Bürokraside Koltuklar Değişti.
İçişleri Bakanlığına Ait Atama Kararı. Kaymakam Kararnamesi ve Vali Yardımcısı Kararnamesi Yayımlandı. Kararnameler 28 Haziran 2015 Tarihli ve 29400 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname kapsamında; Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt, Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman Antalya-Aksu Kaymakamı Veysel Özgür Derece Mersin Vali Yardımcılığına atanan isimler oldular.




Vali yardımcıları atamasındaki en çarpıcı isim ise Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal oldu. 2012 yılında Mersin’in merkez Yenişehir İlçesi’nin kaymakamlık görevini yürütürken Bursa’ya atanan Kartal, bu atamanın keyfi olduğunu ileri sürerek Başbakanlığa dava açan ilk kaymakam olmuştu.  Kararname kapsamında Mersin’den giden vali yardımcısı ise Turgut Serimer oldu. Serimer, Uşak Vali Yardımcılığına atandı.


İŞTE YENİ KAYMAKAMLAR

Yine kararname kapsamında; Tarsus’ta 2 yıl kaymakamlık görevini yürüten Hasan Göç, İstanbul Kağıthane Kaymakamlığına atandı. Göç’ten boşalan Tarsus Kaymakamlığı koltuğuna ise Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Atmaca getirildi. Ayrıca Mersin’in Bozyazı İlçesi Kaymakamı Mustafa Erkayıran’ın, Çeşme’ye atanması ile de yerine, Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız atandı. 


Mersin’in merkez ilçesi Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da Zonguldak-Ereğli Kaymakamlığına atanırken, bu makama Mersin Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloglu getirildi.  Öte yandan Mersin’in Aydıncık Kaymakamlığına Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı atandı. Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sart ise Elbeyli Kaymakamlığı’na tayin edildi.
Son Güncelleme: 30.06.2015 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.