Mersin'in Rekortmen Başkanları

Kim Kaç Kere Belediye Başkanı Seçildi

Mersin'in Rekortmen Başkanları

Kim Kaç Kere Belediye Başkanı Seçildi

07 Nisan 2014 Pazartesi 10:49
Mersin'in Rekortmen Başkanları

Kimi Başkan ilk kez o koltuğa otururken, kimi ise yıllardır o koltukta oturuyordu. Peki ama rekor hangi başkanda? Bir zamanların seçim şarkısında dediği gibi Süleyman hep Başbakan hep Başbakan Hep Süleyman. Peki Mersin'in Süleyman Demirel'leri kimler?

 
 
REKOR BURHANETTİN KOCAMAZ'DA
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 4 dönem Tarsus'ta görev aldıktan sonra 2014 - 2019 döneminde de Mersin Büyükşehir Başkanlığı koltuğunda oturacak. 1994'te Başkan seçilen Kocamaz 2019'da görevi bitirdiğinde 25 yıl Başkanlık yapmış olacak.

 
 
2. SIRADA İSE AHMET BAŞKAN VAR
 
Burhanettin Kocamaz'dan sonra en fazla başkanlık yapan kişi ise MHP'nin Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel. Mersin siyasetinde Kalpaklı Başkan olarak da bilinen Günel 4. dönemine başladı.

 

3. SIRADA İSE TUNA, GENÇ VE TÜRK VAR
 
Ara vermeden 3. Dönemine merhaba diyen başkanlar ise Toroslar’ın Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Yenişehir’in Belediye Başkanı İbrahim Genç olurken, 1 dönem ara vererek 3. kez başkanlık koltuğuna oturan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Mehmet Türk 4. Sıramızda kendine yer buldu.


 
Son Güncelleme: 07.04.2014 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.