banner311

Mersinli Akademisyen Doç.Dr. Bozok'un Projesine 60 Bin Euro Hibe

Doç. Dr. Taylan Bozok'un Projesine AB Erasmus Programı'ndan 60 Bin Euro Hibe Desteği

Mersinli Akademisyen Doç.Dr. Bozok'un Projesine 60 Bin Euro Hibe

Doç. Dr. Taylan Bozok'un Projesine AB Erasmus Programı'ndan 60 Bin Euro Hibe Desteği

12 Ocak 2025 Pazar 14:03
Mersinli Akademisyen Doç.Dr. Bozok'un Projesine 60 Bin Euro Hibe

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti'nin Afetler ve Salgınlar Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve proje ekibinde Üniversitemiz Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Bozok’un yer aldığı "Developing a Biosecurity Training Program for Preparedness for Future Disasters and Increasing the Vocational Skills of Microbiology Laboratory Health Professionals" başlıklı proje, Avrupa Birliği Erasmus Programı'ndan 60 bin Euro hibe desteği kazanarak uluslararası projeler arasında yer alma başarısı gösterdi.

Granada Üniversitesi (İspanya) ve Minho Üniversitesi (Portekiz) ile birlikte yürütülen proje, mikrobiyoloji laboratuvarlarında çalışan sağlık profesyonellerinin afetlere hazırlıklı olmalarını ve biyogüvenlik risklerini etkili bir şekilde yönetmelerini sağlamak amacıyla tasarlandı. Ayrıca, proje; afet öncesi, sırası ve sonrasındaki biyogüvenlik risklerine karşı farkındalık yaratmayı ve bu konuda sağlık profesyonellerinin mesleki becerilerini artırmayı hedefliyor.

Uluslararası Katkı ve Yenilikçi Eğitim Materyalleri

Projenin ulusal ve uluslararası sağlık profesyonellerine büyük katkılar sunması bekleniyor. Doç. Dr. Taylan Bozok, projede hem laboratuvar çalışanlarının eksikliklerini fark etmeyi hem de biyogüvenlik riskleri konusunda yönetim politikaları oluşturmalarına yardımcı olacak bir eğitim programı geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yenilikçi eğitim materyalleriyle destekleyecekleri projede, dijital platformlarda ve sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturma kampanyaları düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Bozok, projenin uluslararası ortaklarla birlikte yürütüleceğini ve elde edilecek materyallerin dünya çapında sağlık profesyonellerine ulaşmasını sağlayacaklarını vurguladı. Bu uluslararası işbirlikleri, küresel afetlere karşı dayanıklılığı artırmayı ve sağlık sistemlerini güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 12.01.2025 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.