banner311

MESKİ Faturalar İçin Destek Hattı Kurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ ) Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten (COVID-19) korunma tedbirleri kapsamında Nisan ayı sayaç okuma işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

MESKİ Faturalar İçin Destek Hattı Kurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ ) Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten (COVID-19) korunma tedbirleri kapsamında Nisan ayı sayaç okuma işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

07 Nisan 2020 Salı 18:19
MESKİ Faturalar İçin Destek Hattı Kurdu

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç tarafından yapılan açıklamada; “Koronavirüs salgını sebebiyle aldığımız önlemler doğrultusunda, Nisan ayında düzenlenen ortalama kullanım üzerinden yapılan fatura düzenlemelerinde eksi veya artı yönden farklılıklar oluşabilir. Siz değerli abonelerimizi mağdur etmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle yoktur. Kurumumuza müracaat etmeniz halinde, varsa yanlışlıklar düzeltilecektir. Kurumumuza müracaat etmeseniz dahi, hayat normale döndüğünde sayaçlarınız yerinde okunmaya devam edecek ve varsa fazla alınmış bedel faturanızdan düşülecektir” dedi.

Alkaç; “Abonelerimiz mağduriyet yaşamayacak”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplum sağlığını olumsuz etkilememek adına sayaç okuma ve fatura dağıtımı işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu vurgulayan Alkaç, uygulamayı şöyle anlattı:“Köylerden mahalleye dönüşen yerlerde oturan, Kasım 2019 döneminde su tüketimi yapan ve faturası çıkan abonelerimizin son 1 yıl ortalamasına göre, mesken abonelerimizin 2020 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında faturalandırması yapılmış ise, yine 1 yıllık ortalama tüketimlerine göre faturalandıracağız. İşyeri abonelerimizin son 1 yıl ortalaması 0 ile 75 m³ arası ise Nisan ayında su faturası düzenlemeyeceğiz. Ancak; Resmi daireler, inşaatlar ve kamu yararına hizmet eden kurumlar ve 75 m³ ve üzeri kullanım yapan işyeri abonelerimize,  1 yıllık ortalamasına bakılarak faturalandırma yapacağız”

Halkkart sahiplerine 10 metreküpe kadar su Büyükşehir’den

Açıklamasında, Mersin’de yaklaşık 10 bin ailenin faydalandığı Halk Kart sahiplerine Büyükşehir Belediyesi’nin kolaylık getirdiğine de dikkat çeken Genel Müdür Alkaç; “HalkKart sahibi vatandaşlarımızın 10 metreküpe kadar olan kullanımları Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır” dedi.

WhatsApp Destek Hattı kuruldu

Genel Müdür Alkaç, Abonelerin yaşadıkları sorunları evlerinden çıkmaya gerek duymadan, MESKİ’nin 0324 3370841-45 sabit hatlarından ya da 0537 715 3 527 numaralı “WhatsApp Destek Hattı”ndan veya 185 MESKİ destek hattına fatura ve diğer şikayetlerini iletebileceğini bildirdi.Alkaç; “Vatandaşlarımız, su ve faturalarıyla ilgili lütfen her türlü sorunu için bizi arasınlar. Gerekirse MESKİ Mobil Uygulamamızı da indirerek fatura görüntülemesi yapabilir ve yanlışlık olduğunu düşünüyorsa uygulamamız üzerinden fatura itirazında bulunabilirler. Bu zorlu süreçte abonelerimiz, kurumumuz tarafından hiçbir kayba uğramayacak ve mağdur edilmeyecektir. Yaşanan olağanüstü dönem sona erdiğinde tüm abonelerimizin su sayaçları yerinde okunarak, bu dönemde ortalama tüketim üzerinden yapılan geçici faturalandırılmış miktarlar toplam miktardan mahsuplaşılacaktır” diye konuştu.
 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emel CAN 2020-04-10 00:34:17

hayat ne zaman normale döner belli değil, normale dönene kadar canımıza okuyacaksınız benim evime normalde 30 tl 35 tl gelir şimdi 59.9 60 tl diyelim bu nasıl bir ortalama almadır, su saatini okuyup size söyleyelim ya da bana 12 aylık faturamı yollayın bir de ben ortalama alayım .şu anda evde iki kişiyiz dışarı çıkmadığımız için daha az banyo yapıyoruz..bu nedir itiraz ediyorum ...

Avatar
Bahar 2020-04-13 23:11:24

MESKİ lütfen ıcınde bulundugumuz durumu kendınıze cıkar kapısı edınmeyınız.ocak subat ayı dusuk harcama dıye fatura bıle olusturulmadı mart ayında ıse faturam 20 tl geldı. Yıllık faturalarımı topladım ortalaması 20 tl. Nısan ayı tarafınızca ortalama dıye cıkarılan fatura ise 59 tl. Bu nasıl bır ortalama hesabıdır soruyorum size