Mezitli Belediyesinde Personel Maaşları %34 Zamlandı.

Mezitli Belediyesi bünyesinde çalışan işçi personeller imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile asgari ücrete göre yüzde 34, bir önceki maaşlarına oranla yaklaşık yüzde 75 zam aldı.

Mezitli Belediyesinde Personel Maaşları %34 Zamlandı.

Mezitli Belediyesi bünyesinde çalışan işçi personeller imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile asgari ücrete göre yüzde 34, bir önceki maaşlarına oranla yaklaşık yüzde 75 zam aldı.

12 Ağustos 2023 Cumartesi 09:21
Mezitli Belediyesinde Personel Maaşları %34 Zamlandı.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçe Belediyesi, iş kazaları, meslek hastalıkları ve istenmeyen olaylara karşı, farklı birimlerde görevli personeli bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla 'iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerine' devam ediyor. Akdeniz Belediyesi, ağırlıklı olarak sahada çalışan personel olmak üzere iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı bilinç ve duyarlılık yaratmak amacıyla iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini kesintisiz sürdürüyor.

L90A1655.JPG görüntüleniyor

Belediye konferans salonunda 2 oturum halinde düzenlenen eğitimde, Personel AŞ ile İmar AŞ'de görev alan toplam 800 personele eğitim verildi. Eğitimde, iş güvenliği uzmanı Zeynep Özdoğan, 6331 Sayılı Kanun'u anlattı, iş kazalarının sebepleri, önleme ve korunma yolları hakkında personele sunum yaptı. İnteraktif eğitimde, belediye personeli de çeşitli konularda sorular sordu, çalışırken yaşadıkları bazı olaylardan örnekleri anlattı. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (İLO) yaptığı araştırmaya göre, dünyada her 3 dakikada 1 iş kazasının meydana geldiğine ve her yıl 2 milyondan fazla insanın yaşamını kaybettiğine dikkat çeken Özdoğan, "Özellikle, 'ben bu işi çok uzun yıllardır yapıyorum, benim başıma bir şey gelmez' demek, iş kazalarının en büyük sebeplerinden biri. Nitekim iş kazaları incelendiğinde güvenlik kurallarına uymayıp sadece bildiğini okuyanların, en iyisini ben bilirim' diyenlerin iş kazasına uğrama, yaralanma veya hayatını kaybetme riskinin daha çok arttığı görülmektedir" dedi.

L90A1671.JPG görüntüleniyor

Eğitimci Özdoğan, yine İLO'nun yaptığı araştırmaya göre her yıl dünya genelinde 160 milyon insanın da meslek hastalığına maruz kaldığına işaret etti. İş kazalarının çevresel faktörlerin yanı sıra, kişiye bağlı faktörler, özellikle de eğitim yetersizliğinden kaynaklandığının altını çizen Özdoğan, iş kazalarının yüzde 98'inin insan kaynaklı, yüzde 78'inin emniyetsiz çalışmadan, yüzde 20'sinin emniyetsiz durumlardan, yüzde 2'sinin de doğal sebeplerden dolayı yaşandığına işaret etti. Eğitimin sonunda Özdoğan, belediye çalışanlarından gelen çeşitli soruları da yanıtladı. Sunumun sonunda belediye personeli iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir sınava da tabi tutuldu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 12.08.2023 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.