Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, boykot kararının ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
Açıklamasında, “Ülke ekonomisi siyasetin üstünde bir konudur” diyerek ekonominin, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir mesele olduğunu vurgulayan Çakır, üretilen ekmeğin hiçbir partiye, kesime, inanca veya ideolojiye ait olmadığını belirtti.
Çakır, protestoların ve gösterilerin demokratik bir hak olduğunu kabul etmekle birlikte, ekonomik boykotların halkın işine, aşına ve genel ekonomiye zarar verme potansiyeli taşıdığını ifade etti. Boykot kararının hedeflenen amaca ulaşmayacağını ve ülkenin ekonomisi ile demokrasisi adına bir yarar sağlamayacağını savundu.
Açıklamanın sonunda, milletin sağduyusuna güvenildiği ve emek ile ekmeğin herkesin ortak değeri olduğu hatırlatılarak, zarar vermemek gerektiği vurgulandı: “Emek de, ekmek de hepimizindir, zarar vermeyelim.”
Mersin Portal-Haber Merkezi