Öğretmen Adaylarına Çocuk Hakları Anlatıldı

MERSİN Barosu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, okul öncesi öğretmenliği öğrencilerine ‘Çocuk Hakları’ anlatıldı.

Öğretmen Adaylarına Çocuk Hakları Anlatıldı

MERSİN Barosu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, okul öncesi öğretmenliği öğrencilerine ‘Çocuk Hakları’ anlatıldı.

23 Mart 2018 Cuma 12:36
Öğretmen Adaylarına Çocuk Hakları Anlatıldı

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerine yönelik ‘Çocuk Hakları’ konusunda seminer düzenlendi. Yenişehir Kampusu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Avukat Bilal Kurtbeyoğlu, İlayda Kaya, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcı Kamil Ekinci ve merkez üyesi Avukat Ayşemsu Kaya, çocuk hakları konusunda bilgi ve deneyimlerini geleceğin öğretmenlerine aktararak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Ekinci, çocuğun en temel hakkı olan yaşama hakkı ile eğitim hakkı arasında sıkı bir bağ olduğunu belirterek, "Çocuğun yaşam hakkı, temel hakların gerçekleşmesi için ön koşuldur.

Çocuğun yaşama hakkının yanı sıra, bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimi için eğitime gereksinimi vardır. Geleceğimiz olan çocukların en iyi şekilde gelişmesi ve yetişmesi için eğitim almaları çok önemli bir haktır. Dünyada ve ülkemizde maalesef çocuk hakları yaygın bir şekilde ihlal edilmektedir" dedi. Kaya ise, çocuk haklarının, insan hakları kavramı içinde ele alınması gereken bir konu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarla ilgili bütün yasa ve uygulamaları oluşturanlar, önce çocukların yararını düşünmek zorundadır. Devlet, çocukların koruma ve bakımını üstlenenlerin sorumluluklarını yerine getirmeleri için önlemleri alır ve onların sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerine bakar" diye konuştu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.