banner311

Prim Borcu İçin Son Gün 30 Eylül

Mersin SMMM Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Genel Sağlık Sigortası prim borcu için tanınan ek sürenin 30 Eylül’de dolduğunu hatırlattı.

Prim Borcu İçin Son Gün 30 Eylül

Mersin SMMM Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Genel Sağlık Sigortası prim borcu için tanınan ek sürenin 30 Eylül’de dolduğunu hatırlattı.

28 Eylül 2015 Pazartesi 09:42
Prim Borcu İçin Son Gün 30 Eylül
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MSMMMO), hizmet binasında üye ve stajyerleriyle bayramlaşma merasimi düzenledi. Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’ün de Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında bayramlaşma merasimine çok sayıda üye ve stajyer katıldı.


Şehitler dolayısıyla buruk kutlanan Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberlik içinde olmaya vesile olmasını ve ancak bu şekilde huzur ortamının yeniden tesis edebileceğini söyleyen Mersin SMMM Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, kardeşlik mesajı verdi. “Bu özel günlerimizde birbirimize, halkımıza, sevgiye ve paylaşıma olan inancımızı daha da güçlendirerek, ülkemizde barışın ve huzur ortamının yeniden tesis edilmesi için el birliğiyle mücadele etmeliyiz” diyen Tokgöz, “Ancak böyle davransak, birbirimize daha çok inanır ve güvenirsek daha güçlü olacak ve tam da anlamına uygun bir şekilde gerçek bir bayram yaşayacağız” dedi.



PEŞİN ÖDEME İÇİN SON GÜN 30 KASIM

Genel Sağlık Sigortası prim borcu için tanınan ek sürenin 30 Eylül’de dolduğunu da anımsatan Başkan Tokgöz, “Torba Yasa olarak bilinen ve 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı yasanın gelir tespitini ilk kez yaptıracaklara tanıdığı 31 Mart 2015 tarihinde sona eren başvuru süresi 6 ay uzatılmış, son başvuru tarihi 30 Eylül’e ertelenmişti. Bakanlar Kurulu Kararına göre; Genel sağlık sigortalısı olarak tescil edildiği halde gelir testine hiç başvurmayanlar için gelir testine son başvuru süresi 30 Eylül 2015 tarihine kadar;



Genel sağlık sigortası prim borcu olanların prim borcunu yapılandırmaları için SGK’ya son başvuru süresi 02 Kasım 2015 tarihine kadar; borçlarını yapılandıranların ilk taksit ve peşin ödeme süresi ise 30 Kasım 2015 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu fırsat Genel Sağlık Sigortasından borcu olanlar için son şanstır. Artık bu sürenin uzatılması Kanunen de mümkün değildir. Bu şanstan yararlanarak GSS borçlarını yapılandıranlar ilk taksiti ödedikleri tarihten itibaren yapılandırılan borç hariç olmak üzere 60 günden fazla prim borçlarının olmaması şartı ile sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.



MALİ MÜŞAVİRLER UZUN TATİLDEN FAYDALANAMADI

Kurban bayramı nedeniyle idari izinle toplam 9 güne çıkan bayram tatili birçok vatandaşımızın uzun bir bayram tatili yapmasını sağlamıştır. Ancak ve ne yazık ki bu uzun bayram tatili ‘fırsatından’ biz mali müşavirler yine faydalanamadık! Odamız ve üst birliğimiz TÜRMOB tarafından 30 Eylül 2015 tarihine uzatılması için talepte bulunulan Muhtasar ve Damga Vergisi Beyannameleri, bakanlık tarafından bayram tatili sonrası ilk iş günü olan 28 Eylül 2015 tarihine uzatılarak, meslek mensuplarımızın bayram tatili yapmasını engellemiştir. Meslektaşlarımız üzerindeki yoğun iş temposu ve angaryaları her fırsatta dile getirdiğimiz ve bunlara “kalıcı” çözümler önerdiğimiz halde, yetkililer tarafından herhangi bir önlem alınmaması, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmaması mesleğimizi icra etme koşullarını ve bağlı olarak ülke ekonomisini olumsuz etkilemektedir” diye konuştu.





Haber:
Atilla Tülay
Son Güncelleme: 28.09.2015 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.