banner308

Tarsus Belediyesi Kadınlara Yönelik Bilgilendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Tarsus Belediyesi kadınlara yönelik pozitif çalışmalara devam ediyor.

Tarsus Belediyesi Kadınlara Yönelik Bilgilendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Tarsus Belediyesi kadınlara yönelik pozitif çalışmalara devam ediyor.

02 Ağustos 2022 Salı 14:34
Tarsus Belediyesi Kadınlara Yönelik Bilgilendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Bu kapsamda, Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Mersin Barosu Tarsus Temsilciliği işbirliğinde, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık eğitimleri sürdürülüyor.

Tarsus Belediyesi ile Mersin Barosu arasında korunmaya ihtiyacı olan kadın ve çocuklara yönelik ortak çalışmaları içeren işbirliği protokolü imzalanmıştı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çeşitli çalışmalar ile kadın ve çocuklar için projelerine devam eden Tarsus Belediyesi, Mersin Barosu ile imzaladığı protokol çerçevesinde farkındalık arttırıcı eğitim, atölye benzeri faaliyet ve projeleri sürdürüyor. Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi kursiyerlerine, Tarsus İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM 1) faaliyet gösteren Sanca Tekstil ve Tarsus Tekstil Konfeksiyon çalışanlarına kadın hakları konusunda bilgilendirme eğitimleri düzenlendi. Katılımcılara aynı zamanda Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nin faaliyetleri, etkinlikleri tanıtıldı.

Tarsus’ta yaşayan kadınların üretim, iş, siyaset, eğitim, kültür ve sanat gibi alanlarda söz sahibi olmalarını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmelerini, öz haklarını bilmelerini, özgüvenin önemini ve şehre karşı duygu ve düşüncelerini geliştirmelerini amaçlayan eğitimler Tarsus genelinde sürdürülmeye devam edecek.

‘’ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Kadın hakları konusunda hassasiyetle davrandıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Kadın ve erkeklerin eşit, sömürüsüz bir dünyada yaşaması adına verilen mücadelede biz de üzerimize düşeni aralıksız bir şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.