Tarsus'da Ziraat Odası Köylüye Tavuk Dağıttı

Tarsus İlçesi Ziraat Odası tarafından uygulanmaya konulan 'Köye Dönüş Projesi' kapsamında köylülere tavuk dağıtımına başladı.

Tarsus'da Ziraat Odası Köylüye Tavuk Dağıttı

Tarsus İlçesi Ziraat Odası tarafından uygulanmaya konulan 'Köye Dönüş Projesi' kapsamında köylülere tavuk dağıtımına başladı.

12 Ekim 2017 Perşembe 09:29
Tarsus'da Ziraat Odası Köylüye Tavuk Dağıttı
Oda binası önünde düzenlenen dağıtım renkli görüntülere sahne oldu. Törende söz alan Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, hayata geçirdikleri proje kapsamındaki tavuk dağıtımının ilk etabında bin 350 tavuk ile 60 horozun dağıtımına başlanıldığını söyledi. Horoz ve tavuklarının 33 köyde yaşayan vatandaşlara ulaştırılacağını kaydeden Ergezer, "Proje kapsamında 10 binin üzerinde horoz ve tavuk dağıtmayı amaçlıyoruz. Yörede kümes hayvancılığını geliştirmek çok önemli.



Geçmişte 'kuş gribi' denilerek tavukçuluk elimizden alındı. Ancak Tarsus köylüsü ve çiftçileri olarak organik ürün yetiştirme hedefimizden asla vazgeçmedik. Bu amaçla gezen tavuk adı verilen özellikle organik yumurta üretimi açısından bu projeyi hayata geçirdik" dedi.Çeşitli nedenlerle bölgede ciddi şekilde azalan tavuk sayısını artırmak ve bölge üreticisine ekonomik katkı sağlamak için kolları sıvadıklarını belirten Ergezer,"Önceden ürünler köylerden şehre gelirdi, şimdi ise şehirden köylere gider hale geldi. Bu durumu eski duruma dönüştürmek için çaba sarf ediyoruz.



Bu tavukların doğada doğal yemlerle beslenerek yumurtladıkları, organik olan yumurtayı önce köylümüz yiyecek. Fazlasını ise kentte yaşayanlara satacak ve aile ekonomisine katkı sağlayacak.  Benim erkek çiftçilerimizden ricam satılan bu yumurtaların parasını evin hanımlarına versinler ki kadınlarda ekonomik açıdan güçlü hale gelsin. Üretim fazlası olan ve satamadıkları yumurtalara Ziraat Odası olarak alım garantisi veriyoruz" diye konuştu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 12.10.2017 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.