TEGV'in Müzebüs'ü Mersin'de

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), 'Müzebüs' adını verdiği gezici müzesi Mersin'e geldi.

TEGV'in Müzebüs'ü Mersin'de

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), 'Müzebüs' adını verdiği gezici müzesi Mersin'e geldi.

20 Şubat 2014 Perşembe 11:35
TEGV'in Müzebüs'ü Mersin'de

TEGV Mersin Öğrenim Birimi'ne gelen 'Müzebüs'ü, Salim Güven İlkokulunda okuyan yaklaşık 120 öğrenci dolaştı. Öğrencilerin okul ünite konularının iletişim-haberleşme olması, çocukların müzede telgraf, eski dergi, gazete ve çok eski telefonları görmeleri öğretmenler tarafından olumlu karşılandı.




Öğrenciler kitaplarda gördüklerini birde görsel olarak ta görerek konuyu pekiştirmiş oldular. 'Müzebüs' çalışmasıyla ilgili açıklama yapan TEGV Mersin Öğrenim Birimi Sorumlusu Müberra Ateş, gezici müzeyi yılda 100 binin üzerinde çocuğun gezdiğini belirterek, "Müzemizden hem bilgi hem de ilham alıyorlar.



Şu an yürüttüğümüz eğitim etkinliklerimiz oldukça başarılı olarak devam ediyor ancak yine de her zaman için maddi, coğrafi veya her iki sebepten dolayı müzemize gelemeyen okullar olacağının farkındayız. 'Müzebüs' adını verdiğimiz 'Gezici Müze' projemizin önemli amacı kısıtlı imkanları olan çocuklara müzenin sunduğu imkanları tattırmak, farklı ve yaratıcı araç ve yöntemlerle eğitim alma şansını vermek. Özellikle müzeye gidemeyen öğrencilere sunduğumuz bir çalışma" dedi.



4 firma ile imzaladıkları sponsorluk anlaşmasıyla masraflarının bu sponsorlar tarafından karşılandığını ifade eden Ateş, "Bu girişim sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki binlerce çocuk iki özel şansı yakalıyorlar. Birincisi müzeciliği ve müzelerin koleksiyonlarının çapını ve kalitesini tanıyacaklar. İkinci olarak da daha önce hiç görmedikleri objeler ve etkinlikler sayesinde unutamayacakları bir derse katılacaklar.



Çocuklarımıza başka bir dünyanın kapılarını açarak eğitim hayatları sırasında, ufuklarının genişlemesine ve potansiyellerinin ortaya çıkmasına yardımcı olabilmeyi içten diliyoruz. Ayrıca ileride bizim müzemiz ve diğer müzeleri ziyaret etme alışkanlığı edinmelerini, aile ve dostlarına da bu alışkanlığı aşılamalarını ümit ediyoruz. Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet, hareket ve çevre bilinciyle ilgili, teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında kronometre, radyometre, telgraf, gramafon, güneş saati ve benzeri aletler bulunuyor" diye konuştu.
Son Güncelleme: 20.02.2014 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.