banner329

Toroslar Belediyesi, Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Destek Sağlıyor

Toroslar Belediyesi, Çiftçilere Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Destek Sağlıyor

Toroslar Belediyesi, Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Destek Sağlıyor

Toroslar Belediyesi, Çiftçilere Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Destek Sağlıyor

03 Nisan 2025 Perşembe 08:41
Toroslar Belediyesi, Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadelede Destek Sağlıyor

Toroslar Belediyesi, Mersinli çiftçilerin son yıllarda büyük zorluklar yaşadığı Akdeniz meyve sineğiyle mücadelede önemli bir adım atıyor. Belediye, 120 bin adet tuzak alarak bunları ücretsiz olarak çiftçilere dağıtma kararı aldı. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, "İnşallah bu senenin sonunda, Akdeniz meyve sineği, ilçemizin bir sorunu olmaktan çıkacak ve çiftçimizi bu dertten kurtaracağız" dedi.

Başkan Yıldız, Toroslar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında yaptığı açıklamada, Akdeniz meyve sineğiyle mücadelede sadece kimyasal yöntemlerin yetersiz kaldığını vurgulayarak biyolojik mücadeleye de ağırlık vereceklerini belirtti. Yıldız, bu mücadelede toplu bir yaklaşım sergilemek gerektiğini ifade ederek, "Çiftçilerimiz parsel bazında tek başlarına mücadele etmekte zorlanıyor. Bu yüzden toplu bir mücadele başlatarak ilçemizdeki tüm çiftçilere 120 bin tuzak dağıtacağız" şeklinde konuştu.

Hedef, Akdeniz Meyve Sineğini Kentten Defetmek

Başkan Yıldız, tuzakların önümüzdeki hafta içinde bölgelere ayrılarak köylere dağıtılacağını belirtti. Belediye meclisi üyelerine, bu süreçte çiftçilere destek olmak amacıyla dağıtımlarda yer almaları çağrısında bulundu. Yıldız, bu çalışmanın sadece Toroslar’la sınırlı kalmayıp, Mezitli ve Yenişehir gibi komşu ilçelerde de devam etmesi gerektiğini vurguladı. "Bu sorunu ilçemizin sınırlarından çıkarıp kentimizden tamamen yok etmek için belediyeler olarak el birliğiyle hareket etmeliyiz" diyerek, mücadelenin bölgesel bir işbirliği gerektirdiğini söyledi.

Su Tasarrufu ve İklim Krizine Dikkat Çekildi

Başkan Yıldız, toplantıda ayrıca bu yaz yaşanması muhtemel sulama suyu krizine de dikkat çekti. Mersin’de yağışların yetersiz kaldığını belirten Yıldız, bu durumun özellikle sulama suyu ihtiyacı için ciddi bir sorun yaratacağına işaret etti. "Bu yıl su konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaşacağız. Çiftçilerimizin daha verimli ve tasarruflu su kullanması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi. İklim krizinin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğine değinen Yıldız, sulama tekniklerinin modernize edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim Destekleri Öğrencilere Ulaştırıldı

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, üniversite öğrencilerine yapılan eğitim desteklerinin son taksitlerinin yatırıldığını duyurdu. Eğitim yardımlarının kasım ve mart aylarında gerçekleştirildiğini belirten Yıldız, "Toroslar gençlerinin eğitim hayatına bir nebze olsun katkı sağlayabildiysek, bu bizim en büyük gururumuz" dedi. Başkan Yıldız, gençlerin eğitimlerine devam ederek, gelecekte kentlerinin refahı için çalışacaklarına olan inancını yineledi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.