Toroslar Belediyesinden Okullara 7 Ton Mandalina Dağıtımı

Toroslar Belediyesi; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında İlçedeki anaokulu ile ilköğretim okullarına, kendi bahçesinde yetiştirdiği 7 ton mandalinayı dağıttı.

Toroslar Belediyesinden Okullara 7 Ton Mandalina Dağıtımı

Toroslar Belediyesi; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında İlçedeki anaokulu ile ilköğretim okullarına, kendi bahçesinde yetiştirdiği 7 ton mandalinayı dağıttı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 10:35
Toroslar Belediyesinden Okullara 7 Ton Mandalina Dağıtımı
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu çalışma ile çocuklara; sağlık açısından  C vitamini deposu olan narenciyenin tüketilmesinin önemini aşılamanın yanı sıra yerli malının tercih edilmesinin önemini de göstermeyi amaçladıklarını söyledi.Mersin’in narenciyesi ile öne çıkan bir İl olduğunun altını çizen Başkan Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz mandalinaları ilçemizdeki okullarımıza dağıttık. Geçen yıl 10 ton dağıtmıştık, bu yıl da 7 ton ürün elde ettik. Çocuklarımıza; özellikle kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmayı sağlayan narenciye ürünlerinin tüketimini aşılamayı amaçlıyoruz. Geçen yıl da bu çalışmamız büyük bir beğeni toplamıştı. Ülkemizin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin de önemi çok büyük. Bunu da çocuklarımıza altını çizerek öğretmeye çalışıyoruz. Özellikle dövizin dışarıya gitmemesi yönündeki duruşumuzla, tüm vatandaşlarımızın Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 12.12.2016 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.