Yemeğin ardından, birinci etapta 3,5 ay süren kursları başarıyla tamamlayan 30 kursiyere Başkan Tuna ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Burada bir konuşma yapan Tuna, kursları tamamlayan kişilerin iş ve istihdam hayatına katılacak olmalarının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Toroslar Belediyesi olarak hazırladıkları ilk Avrupa Birliği (AB) projelerine 2005 yılında aşçılık ve iklimlendirme branşında açtıkları kurslarla başladıklarını anımsatan Tuna, bu kurslardan 60 kişinin aşçılık eğitimi aldığını, projenin sürdürülebilirliğini Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) yaptıklarını söyledi.
Yunus Emre Kültür Merkezi’ni inşa ederken, bin kişiye yemek verilebilecek bir salon ve profesyonel bir mutfakla bezediklerini anlatan Tuna, “Bu yerimizde aşçılık branşını daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve daha fazla aşçı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. 2005 yılında yapılan ilk projemizin sonunda kursiyerlerimiz bize kızarmış dondurma ikram etmişlerdi. Bugün de kursiyerlerimizin hazırladığı hünkar beğendi ve Osmanlı pilavı ile yanında taçlandırdıkları soğuk mezelerin tadına baktık.
Ellerine, yüreklerine sağlık. Soğan doğramasını bile bilmeyen kursiyerlerimiz buraya gelip 5 ülkenin mutfağından sunum yapabilecek bir duruma geldiler. Bu insanlarımız aldıkları bu belgeyle inşallah girişimcilik kurslarını da tamamladıktan sonra kendi iş yerlerinde hizmet verecekler ve ev ekonomilerine de katkıda bulunacaklar” dedi. Kursların devam edeceğini bilgisini de veren Tuna, projeyi desteklemek üzere Mersin’e gelen Marco Lietz’le gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydederek, “Alman ekiple görüşmelerimizi yapıyoruz. Özellikle gastronomi branşında birlikte proje üreteceğiz. İşi profesyonel yapan işletmeler ve Lokantacılar Odası’yla ortak projelerimizi de inşallah önümüzdeki günlerde uygulayacağız” diye konuştu.