banner311

Türkçe Olimpiyatlarına Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkçe'nin dünyanın en güzel ve en zengin dillerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dilimiz kültürümüzün taşıyıcı, zenginleştirici ve birlik ve beraberliğimizin bir değeridir."

Türkçe Olimpiyatlarına Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkçe'nin dünyanın en güzel ve en zengin dillerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dilimiz kültürümüzün taşıyıcı, zenginleştirici ve birlik ve beraberliğimizin bir değeridir."

27 Mayıs 2013 Pazartesi 12:51
Türkçe Olimpiyatlarına Doğru

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkçe'nin dünyanın en güzel ve en zengin dillerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dilimiz kültürümüzün taşıyıcı, zenginleştirici ve birlik ve beraberliğimizin bir değeridir. Türkçe'nin dünyanın her köşesinde bu doğrultuda ve bu zenginlikte konuşulması, öğretilmesi büyük olma iddiamızın da çok önemli bir tamamlayıcısıdır" dedi.



Bu yıl 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' adı altında 11.'si düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın bu yıl ki teması 'Evrensel Barışa Doğru' seçildi. Mersin'de Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ile Yıldırımhan Mezunlar Derneği'nin (YILDER) birlikte organize ettiği 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Mersin İl etkinliğinin tanıtım toplantısı yapıldı. ASİAD'da yapılan toplantıya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan katıldı.

Haber: Mersin Türkçe Şöleni'ne Hazırlanıyor

Toplantı'da konuşan milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu etkinliğin belki bir gün sürdüğünü ancak etkinliğin hazırlanmasının bir yıl devam ettiğini ifade eden Uzun, "Vefakar, cefakar öğretmenlerimizin başarılı çalışmaları ile güzel Türkçemizi dünyanın değişik ülkelerinden bu sene 140 ülkeden katılan öğrencilerimiz çok güzel şekilde şarkılarıyla, şiirleriyle, tiyatro gösterileri ile çok güzel bir sunum yapacaklar. Bu sene tema 'Evrensel Barışa Doğru' anlamlı bir mesaj verilmiş. Tabi en büyük teşekkürü de bu çalışmaların, bu fikrin sahibi muhterem 'Hoca Efendi'ye sunuyoruz. Allah razı olsun. Kendisini sevgi, saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.



Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise bu büyük coşkuyu Mersin'e bu sene 3. kez yaşamaktan dolayı mutluluk duyacağını belirterek, "Mutluluğumun önemi görev süremin 3. yılında 3. defa gerçekleştirilen, bizimle başlayan bu büyük şölenin her geçen yıl daha da kurumsallaşması, daha güçlü hale gelmesi ve binlerle, on binlerle başlayıp bugün yüz binlere ulaşan bir büyük gönül ve Türkçe kucaklaşması olmasıdır. Türkiye'nin gönül elçileri ve Türkçe'nin öncüleri bugün dünyanın her ülkesinde gittikleri ülkede bizleri tanıtan, bizim kültürümüzü anlatan, bizim değerlerimizi yaşatan ve Türkçeyi o ülkenin gençlerine, geleceğin o ülkenin yetişkin yöneticilerine öğreten bir büyük hizmet ifade ediyorlar. Bu süreç Türkiye'nin dünyadaki yükselen gücünü, Türkiye'nin siyasal, ekonomik ve sosyal alandaki iddiasını tamamlayan, destekleyen ve güçlendiren bir süreçtir" şeklinde konuştu.



"ÇOCUKLAR ÜLKELERİNİ BİZLERE TAŞIYACAĞI GİBİ BİZİ DE ÜLKELERİNE TAŞIYACAKTIR"

Bu etkinliğin dünyanın her bir yerinden çocukları Mersin'e taşıyacağına dikkat çeken Güzeloğlu, "3. defa gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte gelen o gönül elçisi çocuklarımız, ülkelerini bizlere taşıdığı gibi bizi de ülkelerine taşıyacaklar. Hem Türkiye'yi hem Mersin'i bir gönül elçisi, bizden giden bir temsilci olarak döndüklerinde anlatacaklar. Onun için çocukların Mersin'de ki sürelerinde, temaslarında ve dönerken edinecekleri izlenim ve yargıları çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda inanılmaz bir ev sahipliğini, çok coşkulu ve keyifli bir buluşma ve şöleni gerçekleştirmiştik. Ben inanıyorum ki aynı ve bu düzeyde bir coşkuyu hissedecekler ve görecekler" şeklide konuştu.



Türkçe'nin dünyanın en güzel ve en zengin dillerinden biri olduğunu belirten Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdü: "Kültürümüzün taşıyıcı, zenginleştirici, birlik ve beraberliğimizin taşıyıcı bir değerimizdir. Türkçe'nin dünyanın her köşesinde bu doğrultuda ve bu zenginlikte konuşulması, öğretilmesi büyük olma iddiamızda çok önemli bir tamamlayıcısıdır. Kültürler dil aracılığı ile yayılır, değerler dile bağlı olarak gelişir ve yaygınlaşır. Bugün dünyada konuşulan anlamda ilk 10 dil arasında yer alan Türkçe bu çalışmalarla 21. yüzyılda dünyanın en fazla konuşulan ilk 5 dili arasında olmaya adaydır" ifadelerini kullandı.



Türkçe Olimpiyatları Mersin Koordinatörü Necmi Demir de bu yıl bu etkinliğe 140 ülkeden 2 bin çocuğun katılacağını söyledi. Mersin'de ise 20 ülkeden 70 öğrencinin sahne alacağını belirten Demir, etkinliğin 1 Haziran Cumartesi günü Marina Yat Limanı'nda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 27.05.2013 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkan atay 2013-05-28 21:05:19

ücretlimi giriş