banner308

“Tüzük Değişikliği Devrim Niteliğindedir“.

CHP Toroslar İlçe Başkanı Gündoğdu’dan kurultay değerlendirmesi

“Tüzük Değişikliği Devrim Niteliğindedir“.

CHP Toroslar İlçe Başkanı Gündoğdu’dan kurultay değerlendirmesi

29 Şubat 2012 Çarşamba 10:01
“Tüzük Değişikliği Devrim Niteliğindedir“.
CHP Toroslar İlçe Başkanı Adnan Gündoğdu, tüzük kurultayında, ‘CHP devleti topluma hizmet aracı olarak gören bir sol, sosyal demokrat partidir’ ifadesinin tüzüğe eklenmesinin ‘devrim niteliğinde’ bir karar olduğunu söyledi. Gündoğdu, Mersin Milletvekili İsa Gök’ün kurultaydaki tutumunu ise “Kavga yok. Sayın Gök de demokratik bir tartışma içinde görüşlerini dile getirdi” sözleriyle değerlendirdi.
CHP Toroslar İlçe Başkanı Adnan Gündoğdu, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, haftasonunda yapılan tüzük kurultayını değerlendirdi.



Bazı çevrelerin ‘sandalyelerin havada uçuştuğu’ bir kurultay görmeyi umut ettiklerini ancak CHP’nin demokratik olgunluk içinde, bir demokrasi şöleni şeklinde kurultay yaptığını kaydeden Gündoğdu, kurultayda devrim niteliğinde kararlar alındığını savundu.


Gündoğdu, “Parti tüzüğümüzün siyasal ilkeler ve değerler başlıklı kısmına çok önemli bir paragraf eklendi. Bugüne kadar ‘CHP statükocudur, devlet güvenliği için özgürlükleri ve demokrasiyi askıya alır’ denirdi. Biz böyle olmadığını, CHP’nin devrimci bir parti olduğunu söylüyorduk ama birileri inanmıyordu. Bugün artık, CHP’nin sadece devlet güvenliğini düşünen bir parti olmadığını, toplumun çıkarlarını, özgürlükleri ve demokrasiyi öne alan bir parti olduğunu tüzüğümüzle de tescilledik. Devleti, topluma hizmet aracı olarak gören bir tüzük maddesi ile devrim niteliğinde bir karar aldık. Devletin, topluma hizmet aracı olduğunu söylemek, CHP ve sosyal demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır” dedi.


Kurultayda yapılan tüzük değişiklikleriyle önseçimin kurumsallaştığını, yüzde 33 cinsiyet kotası ve yüzde 10 gençlik kotası belirlendiğini kaydeden Gündoğdu, “Daha demokratik, daha çağdaş bir tüzük yaratıldı” diye konuştu.Kurultayda, Mersin Milletvekili İsa Gök ile bazı delegeler arasında yaşanan gerilimi ve ‘Önder Sav ekibi partiden kopabilir’ yorumlarını da değerlendiren Gündoğdu şunları söyledi:

Son tüzük değişiklikleriyle çok sesli bir parti yapısı ortaya çıktı. Elbette herkes düşündüğünü ifade edecektir. Sayın İsa Gök de düşüncelerini kurultayda ifade etti. Sayın Gök, kurultay için yeterli çoğunluğun olmadığı yönünde dilekçe verdi, divan başkanı da bunu reddetti. Bu demokratik bir tartışmaydı. Bunu bir kavga, bir ayrışma olarak yorumlamak AKP yandaşlarının işidir. Partimiz, bu kurultaydan bölünmeyle, ayrışmayla değil, daha güçlü olarak çıktı.”


Haber:
Abidin Yağmur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.