banner311

Vali Güzeloğlu Şehit ve Gazi Polis Ailelerini Yalnız Bırakmadı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü dolayısıyla şehit ve gazi polis ailelerine yemek verdi.

Vali Güzeloğlu Şehit ve Gazi Polis Ailelerini Yalnız Bırakmadı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü dolayısıyla şehit ve gazi polis ailelerine yemek verdi.

05 Nisan 2014 Cumartesi 14:37
Vali Güzeloğlu Şehit ve Gazi Polis Ailelerini Yalnız Bırakmadı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıldönümü dolayısıyla şehit ve gazi polis ailelerine yemek verdi. Yemeğe Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da katıldı. Polisevi'nde düzenlenen VE İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar'ın ev sahipliğini yaptığı yemeğe Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte katılırken, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan ve emniyet müdür yardımcıları da aileleri yalnız bırakmadı.



Yemekte ailelerle sohbet eden Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, tüm şehitleri saygı, hürmet ve minnetle andığını söyledi. İnsanlığın fedakarlıklarının en büyüğü olan canın, ancak vatan, millet, devlet, bayrak ve bu değerlerin yaşaması için feda edilirse anlamlı olacağının altını çizen Güzeloğlu, "Polis teşkilatımızın kuruluşundan bugüne bu değerler uğruna canını feda eden kahramanlarımız baş tacımızdır. Maddi hayat herkes için günün birinde bitecek. Bu hayatı anlamlı kılmak ve anılmak, her dem gönüllerde olmak ancak büyük kahramanlara nasip olacak. Ne mutlu bu kahramanları yetiştiren siz değerli anne babalarına, eşlerine ve değerli emanetleri yavrularına" dedi.



Emniyet teşkilatının milletin bölünmez bütünlüğünü, başta can ve mal emniyeti olmak üzere kanunların kendisine verdiği görevlerin ifası sırasında her geçen gün gelişen ve ilerleyen bir teşkilat olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Başta terör olmak üzere suç konularında kahramanca mücadele veren, küresel suçlarda başarısını ortaya koyan teşkilatımız, bugün genç polisleriyle eğitim düzeyi artan, uluslararası alanda takdir ve gıpta ile izlenen bir teşkilat haline geldi. Bu başarı ancak milletin değerlerini bilmesi, onlardan aldığı destekle görevinin önemini idrak etmesiyle mümkündür" diye konuştu.



Mersin Emniyet Teşkilatı'ndaki tüm personelin de fedakarca çalıştığını dile getiren Güzeloğlu, "4 yılı aşkın görev sürem boyunca çok önemli hizmetlerde bulunduk. Bu hizmetler elbette artarak devam edecek. Her sene şehit ve gazilerimizi bu etkinliklerle anarak teşekkür etmeye devam edeceğiz. Ben, bu yılki etkinlikler arasında en önemli buluşma olan sizlerle bir araya gelme imkanını hazırladıkları için Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyor, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum" ifadelerini kullandı.



İl Emniyet Müdürü Bahar ise "Kanları ve canları ile bizlerin bu güzel vatan toprağında rahatça yaşamamıza imkan veren ve böyle bir gecede bir araya gelmemizi sağlayan şehitlerimiz başımızın tacıdır. Polis haftamızı kutlarken şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Şehit ve gazi polislerimizin değerli emanetleri olan sizler de bizim başımızın tacısınız" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Mersin İl Müftüsü Ali Melek, şehitler ve yaşamını yitiren gaziler için dua okudu.
Son Güncelleme: 05.04.2014 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.