banner308

Vali Su: Kaynaklarımızı İyi Kullanmak Zorundayız

MERSİN’de düzenlenen Doğu Akdeniz Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin kapanış toplantısında konuşan Vali Ali İhsan Su, "Kaynaklarımızı iyi kullanmak zorundayız" dedi.

Vali Su: Kaynaklarımızı İyi Kullanmak Zorundayız

MERSİN’de düzenlenen Doğu Akdeniz Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin kapanış toplantısında konuşan Vali Ali İhsan Su, "Kaynaklarımızı iyi kullanmak zorundayız" dedi.

21 Kasım 2019 Perşembe 13:07
Vali Su: Kaynaklarımızı İyi Kullanmak Zorundayız

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Doğu Akdeniz Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi"nin kapanış toplantısı Vali Ali İhsan Su ve Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile firma temsilcileri katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmasına suyun bütün canlılar ve ekonomik faaliyetler açısından önemine değinen Vali Ali İhsan Su, "Su, bugün dünyada sanayi için vazgeçilmez bir unsur olmaktadır.  Tarım için vazgeçilmez bir kaynaktır.  Yani su olmasa sanayi ertesi gün durur, su olmazsa tarım ertesi gün bitmiştir.  Dünyada her şey suya bağlı yürüyor. Tabii bu kadar önemli bir madde ama dünya sularının yüzde 2,5’i canlılar tarafından kullanılabilir su. Bu açıdan suları korumamız ve kullanmada da tasarruflu olmamız çok önemli. Biz de ülke olarak su zengini değiliz, o yüzden kaynaklarımızı iyi kullanmak zorundayız" dedi.


Konuşmasının devamında canlıların hayatı için son derece önemi bulunan suyun, iklimlerin değişmesi ve küresel ısınma ile beraber olumsuz etkenler ve yağışlar sebebiyle de bir felakete sebep olabildiğini belirten Vali Su, "Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yeni ve çok ciddi bir çalışmayla Türkiye'de Doğu Akdeniz Havzası ile birlikte toplam 25 havzada bu çalışma gerçekleştirilmektedir. Bu çalışma çerçevesinde her kurumun görevi belli, herkes buna göre yapılacak çalışmaları takip edip gerçekleştirecek.  Böylelikle taşkın ve aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek zararların önüne geçebileceğiz. Yağışlarla meydana gelebilecek taşkınlar, taşkın öncesi, taşkın anı ve taşkın sonrası alınması gereken tedbirler, hangi bölgeler risk altında, böyle bir yağış zamanında neler olabilir, bunların olmaması için hangi tedbirleri almalıyız" diye konuştu.


Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen ise su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi maksadıyla yapılan mevzuat çalışmalarına değinerek, 2017 yılı Kasım ayında başlayan Doğu Akdeniz havzası Taşkın Yönetim planı hazırlama projesinin bugün itibariyle tamamlandığını belirtti.
Proje kapsamında taşkın riski ön değerlendirmesi yapılarak, havzada taşkın riski açısından riskli alanların belirlendiğini kaydeden Genel Müdür Dikmen; “Tehlikeler riski açısından sınıflandırılarak belirlenmiş olan riskin yönetilmesi için tedbirleri içeren taşkın yönetim planı hazırlanmıştır. Paydaş kurumlarının görüş ve önerileri alınarak, projenin çıktılarına yansıtılmıştır. Proje kapsamında 254 tedbir belirlenmiştir. Belirlenen tedbirlerin uygulanması için ilgili kurum ve kuruluşlar ile halkın iş birliği içerisinde çalışmasının taşkın riskinin azaltılmasına katkı sağlanması beklenmektedir" ifadesini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından toplantı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından Taşkın Yönetim Planı ile ilgili detaylı sunum gerçekleştirilmesi ile devam etti.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.