banner308

"Vatandaş Sokak'ta Yürüme Hakkını Kullanacak"

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kaldırım ve yol işgallerini önleyeceklerini söyledi

"Vatandaş Sokak'ta Yürüme Hakkını Kullanacak"

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kaldırım ve yol işgallerini önleyeceklerini söyledi

10 Haziran 2019 Pazartesi 18:02
"Vatandaş Sokak'ta Yürüme Hakkını Kullanacak"

‘VATANDAŞ SOKAKTA YÜRÜME HAKKINI KULLANACAK’

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kaldırım ve yol işgallerinin önüne geçeceklerini belirterek, “Vatandaşın sokakta yürüme hakkını kullanmasını sağlamamız lazım. Engelliler, çocuklar, yaşlılar o kaldırımlarda rahatça yürüyebilmeli. Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları da biliyoruz. Ama kaldırım işgalleri konusunda gerekiyorsa yasal yaptırım uygulayacağız” dedi.

Yenişehir Belediyesi, aşırı hız nedeniyle ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği caddelerde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kuracak. Sistem sayesinde sürücülerin hız limitlerine uyması sağlanacak. Eğer bu sistem de fayda sağlamazsa, sorunlu bölgelerde üstgeçitler yapılacak. Belediye meclisi kararıyla Afetevler Mahallesi’nin adı da değişti. Yenişehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediye Meclisi’nde Afetevler Mahallesi’nin adının değiştirilmesiyle ilgili teklif gündeme alındı. Buna göre, Afetevler Mahallesi’nin yeni adının Kuzeykent olarak değiştirilmesi, muhtarlık binası yanında bulunan parkın adının da Mustafa Kemal Parkı olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye meclisi kararının Yenişehir Kaymakamlığı ve Mersin Valiliği tarafından onaylanmasıyla karar kesinleşecek ve Afetevler Mahallesi adı tarihe karışacak, mahallenin adı resmen Kuzeykent olacak.

AŞIRI HIZ YAPANLARA ELEKTRONİK DENETİM
Yenişehir Belediye Meclisi’nde, aşırı hız nedeniyle ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği bazı cadde ve bulvarlarda Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kurulması için Başkan Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Abdullah Özyiğit, özellikle 2. Çevreyolu ile Adnan Menderes Bulvarı’nda, aşırı hız nedeniyle araçların yayalara çarptığını, bunların ölümle sonuçlandığını vurguladı. Özyiğit, “Sıkıntı yaşanan her yere üstgeçit yapma durumumuz yok. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi sürücülerin hızının kontrol edilmesini sağlıyor. Belli noktalara kuracağımız sistemle sürücülerin hızını denetleyeceğiz. Tabi tuzak kurma şeklinde değil. Yazıyla sürücüyü uyaracağız. Böylece sürücülerin hızlarını düşürmeleri sağlanacak. Eğer bu sistem faydalı olursa üstgeçit


 

‘KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ’
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye meclisi toplantısında, kaldırım ve yol işgalleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Özyiğit, “Bazı bölgelerde işgaller önemli bir sorun. Elektrik direklerinin kaldırılması, hatların yeraltına alınması konusunda TEDAŞ ile görüşmeler yaptık. Bir cadde yapıldıktan sonra diğeri bozulsun istemiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar 2020’de başlatılacak. Vatandaşın sokakta yürüme hakkını kullanmasını sağlamamız lazım. Engelliler, çocuklar, yaşlılar o kaldırımlarda rahatça yürüyebilmeli. Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları da biliyoruz. Ama bu işgallerin de en aza indirilmesi lazım. Kaldırım işgalleri konusunda gerekiyorsa yasal yaptırım uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.