Kaza, 27 Mart 2025 tarihinde, gece 03.00 sıralarında Mut - Karaman karayolu üzerinde, Burunköy Mahallesi sınırlarında bulunan 'Ölüm virajı' mevkiinde gerçekleşti. Alparslan Selçuk (53) yönetimindeki SA 790 yabancı plakalı tır, virajı alamayarak yolun kenarındaki tepelik alana çarptı ve devrildi.
Kazanın etkisiyle, tırın ön camından fırlayan sürücü Alparslan Selçuk, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayı gören diğer sürücüler, durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çekici ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda, tırın camından fırlayarak tepelik alana savrulan Selçuk’un cansız bedenine ulaşıldı. Cenaze, yapılan incelemelerin ardından Mut Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Bu bölge, yıllardır 'ölüm virajı' olarak biliniyor ve her yıl benzer kazalar sonucu ölümler ve yaralanmalar yaşanıyor. Yetkililer, bu virajın tehlikeli olduğunu ve önlem alınması gerektiğini belirtiyor.
Kazanın ardından, bölgedeki sürücüler, ‘Ölüm virajı’ hakkında uyarılarda bulunarak, bu tür kazaların yaşanmaması için daha fazla önlemin alınması gerektiğine dikkat çekti.
Mersin Portal-Haber Merkezi